SEĆATE LI SE ČUVENOG ĐODE IZ "SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA"? Radio kao NASTAVNIK u školi, postao GLUMAC slučajno
Miroljub Trošić Đoda, Foto: Youtube printscreen/Domaći filmovi i serije

legenda!

SEĆATE LI SE ČUVENOG ĐODE IZ "SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA"? Radio kao NASTAVNIK u školi, postao GLUMAC slučajno

Ovo su neke zanimljivosti iz života pokojnog glumca Miroljuba Trošića Đode

Objavljeno:

Miroljub Trošić iz sela Medveđa kod Trstenika, nastavnik muzike, seljak i glumac - popularni Đoda iz serije "Selo gori, a baba se češlja", upokojio se u 72. godini života.

Ulogom u našoj kultnoj seriji osvojio je srca miliona gledalaca u Srbiji, u svim zemljama eks Jugoslavije i širom srpske dijaspore, koja ga je zavolela kao dobroćudnog seoskog samotnjaka.

Pune 23 godine predavao je muzičku kulturu u osnovnim školama, a najviše na teritoriji opštine Vrnjačka Banja, da bi 1993. godine, zbog nedostatka kvalifikacija, ostao bez posla.

1 / 3 Foto: Youtube printscreen/Domaći filmovi i serije

Njegov raskošni talenat i jedinstveni dar za glumu otkrio je njegov zemljak, drug iz detinjstva i prijatelj Radoš Bajić, koji mu je poverio jednu od glavnih uloga u seriji koja je potom obeležila vreme svog nastanka.

- Đoda je lik iz mog detinjstva i mladosti, iz vremena zajedničkog školovanja u muzičkoj školi u Nišu i nezaboravnih druženja na obalama Morave, koju smo podjednako voleli. Bio je i ostao svoj, beskrajno dobar i talentovan.

- On je proslavio "Selo gori" i "Selo gori" je proslavilo njega. Živeo je kako je hteo i otišao je kako je hteo - izjavio je tada Bajić.

Bonus video:

00:36

Uloga Radojke u seriji Selo gori, a baba se češlja pomogla mnogim ženama na selu

(Espreso/Puls)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.