OGLASILI SE IZ SUDA! EVO DA LI JE KARLEUŠA SMELA DA SNIMA CECU BEZ NJENOG ZNANJA: Jedva stvar može da je SPASI
Jelena Karleuša i Ceca Ražnatović, Foto: © ATA Images

obrazloženje je tu

OGLASILI SE IZ SUDA! EVO DA LI JE KARLEUŠA SMELA DA SNIMA CECU BEZ NJENOG ZNANJA: Jedva stvar može da je SPASI

Ovo je jasan stav suda!

Objavljeno: 14:53h

Jelena Karleuša napravila je pravu pometnju kada je na svom nalogu na platfomri "Iks" objavila snimak iz sudnice gde se parničila sa Cecom Ražnatović.

Jelena je krišom snimala ročište koje se održalo sa Cecom, na kojem se čuju kako su se obe strane vređale, a mi smo se mejlom obratili Palati pravde, Visokom savetu sudstva, kao i Prvom osnovnom sudu.

Redakciji Kurira je stigao odgovor od portparola Prvog osnovnog suda u Beogradu sudije Bojane Jokić, koja je između ostalog, navela da je fotografisanje, audio i video snimanje u zgradi suda može obaviti samo uz prethodno pribavljeno pisano odobrenje predsednika suda.

Karleuša je objavila snimak
Karleuša je objavila snimakfoto: Damir Dervišagić

- Fotografisanje, audio i video snimanje na ročištima u cilju javnog prikazivanja snimka obavlja se po odobrenju predsednika suda, uz prethodno pribavljenu saglasnost predsednika veća, sudije i pisanog pristanka stranaka i učesnika snimljene radnje, a u skladu sa članom 60 Sudskog poslovnika. Prilikom davanja odobrenja za fotografisanje i snimanje vodi se računa o interesovanju javnosti, interesu postupka, privatnosti i bezbednosti učesnika u postupku. Nakon pribavljenog odobrenja, fotografisanje i snimanje obavlja se pod nadzorom sudije, na način koji obezbeđuje nesmetan tok suđenja i red u sudnici - piše u mejlu.

- U svim drugim slučajevima, strankama i drugim učesnicima u postupku nije dozvoljeno fotografisanje, audio i video snimanje. Takođe, portparol suda daje obaveštenja o radu suda i o pojedinim predmetima koji se vode pred tim sudom, ali da ne može iznositi lično mišljenje o donetim odlukama, o toku postupka ili o tome da li su u nekoj radnji eventualno ostvarena obeležja nekog krivičnog dela ili to nije slučaj - piše u odgovoru potparola Prvog osnovnog suda sudija Bojana Jokić.

- U pogledu predmeta ovog suda, obaveštavam vas da je u pitanju postupak koji se vodio po privatnoj krivičnoj tužbi i da je pravnosnažno okončan donošenjem presude kojom je okrivljena oslobođena od optužbe da je izvršila krivično delo uvrede - navedeno je na kraju mejla.

1 / 5 Foto: © ATA Images

Da li je snimak zastareo?

Međutim, Jelena Karleuša, postoji mogućnost, objavila je sporni video na društvenoj mreži "Iks" tek kad je prošlo tri godine od kad je on nastao, što bi moglo da znači da je ovo krivično delo zastarelo, jer je sporno suđenje bilo pre nekoliko godina.

Odgovor Visokog saveta sudstva

Iz Visokog saveta sudstva su se takođe javili i naznačili koje je delo Jelena Karleuša počinila po Krivičnom zakoniku Republike Srbije - Neovlašćeno prisluškivanje i snimanje.

Član 143 Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili snima razgovor, izjavu ili kakvo saopštenje koji mu nisu namenjeni, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom od tri meseca do tri godine.

Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko omogući nepozvanom licu da se upozna sa razgovorom, izjavom ili saopštenjem koji su neovlašćeno prisluškivani, odnosno tonski snimani.

Ako je delo iz st. 1. i 2. ovog člana učinilo službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Bonus video:

00:15

Jelena Karleuša iz Dubaija poslala bezobraznu poruku

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.