"NE ŽELIM ZBOG POREMEĆAJA DA BUDEM NEODGOVORAN OTAC" Jeziva ispovest našeg pevača koji boluje od teške bolesti
Bojan Tomović, Foto: Print Screen Youtube/Bojan Tomović Fan Channel

STRAŠNO

"NE ŽELIM ZBOG POREMEĆAJA DA BUDEM NEODGOVORAN OTAC" Jeziva ispovest našeg pevača koji boluje od teške bolesti

Bojan ima ne tako redak poremećaj koji mu je mnogo otežao život

Objavljeno:

Te 2005. godine svi su mu predviđali blistavu karijeru, nakon pesama koje su postale hitovi koji se, činjenica je, i danas pevaju. Neke od njih su "Motorola", "Na distanci", "Nisam te zaboravio", "Jugić"...

Međutim, umesto slave usledilo je povlačenje, pa borba sa zdravljem. Bojan Tomović već 11 gofina živi sa bipolarnim poremećajem.

- Život se desio, valjda, i taj nesrećni bipolarni poremećaj. Imao sam 30 tada, evo sad mi je 41. Mislio sam prvo da je nekakva depresija, da je anksioznost i onda su na te redovne kontrole, psihijatri su tražili da neko iz familije dođe sa mnom, tada bi u tom trenutku bivša žena, pošto sam ja razveden skoro 5 godina. Bivša žena, majka, brat, taj je nažalost umro, i onda da pričaju o meni. I onda iz njihovih priča zaključili da je u pitanju bipolarni poremećaj - rekao je pevač.

Na samom početku nije znao svoju dijagnozu
Na samom početku nije znao svoju dijagnozufoto: Printscreen/Instagram/Bojantomovic1982

Kaže, na početku nije znao da je zapravo reč o bipolarnom poremećaju.

- Ja se posvađao s tim psihijatrom. Sram te, rekoh, bilo, a on kaže "To vam je doživotna, pa nasledna bolest". Ama, rekoh, nemaš ti pojma. I onda sam išao do jedno desetoro njih, međutim, svi su potvrdili, ali živi se i sa tim. Uvek može i gore i, eto, živi se sa tim uz terapiju, naravno. Mislim, to je doživotna terapija, mora, kažu - ispričao je Tomović.

Kaže, i pored svoje dijagnoze trudi se da živi najbolje što može.

- Bilo je, ja kažem, uvek i gorih dana pa da se ne žalim. Život me je naučio da ne planiram više ništa. Ono što je bilo ne može se promeniti, ono što će biti sutra ne znaš hoće li mi doći, tako da živim za ovaj trenutak sad. Kažu da je inače sreća stvar trenutka, zgrabi ga, prepoznajte taj jedan trenutak - zaključio je Bojan Tomović u Jutru na Blicu.

Govorio je o roditeljstvu
Govorio je o roditeljstvufoto: Kurir tv printscreen

"Ne želim zbog poremećaja da budem neodgovoran otac"

- Ja sam zabranjen svuda od 2013. godine. Moje pesme se i danas pevaju, mlađe kolege me zovu da pitaju da li mogu da rade kavere jer sam ja pisao sve te pesme - rekao je Bojan nedavno.

Tada je spomenuo i bivšu ženu i priznao je da se svesno odrekao roditeljstva zbog bolesti.

- Već 11 godina se lečim od bipolarnog poremećaja, ona je išla sa mnom na te terapije, jednom je pitala da li bi naša deca nasledila bipolaran poremećaj, oni su rekli da, iako je majka skroz zdrava. Tako da sam se ja svesno tada odrekao roditeljstva. To je mene tada zabolelo, pre pet godina je to bilo. Bolje je da budem dobar striko i ujak nego neodgovoran otac - istakao je Tomović

Opisao je jezive detalje bipolarnih i depresivnih epizoda
Opisao je jezive detalje bipolarnih i depresivnih epizodafoto: Privatna arhiva

- Kada je negativna faza, ja ne mogu iz kreveta da ustanem i ne možeš ni do toaleta da odeš, samo se zamračiš u sobi. Isto tako imam euforiju u pet ujutru, spremam kinesku hranu, pustim muziku i bude mi ludo. Moja bivša žena je jedno fino čeljade, ja sam njoj rekao kada smo se razvodili da će mi za par meseci biti zahvalna i mislim da jeste i da će se jednog dana ostvariti kao majka - izjavio je Bojan Tomović za Novu.

Bonus video:

01:05

BOJAN TOMOVIĆ ŠOKIRAO PRIČOM: Bili smo pijani, igrali smo masne fote! Poljubio sam se sa bratom od strica svoje žene FINO SE LJUBI

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.