NI NE SANJATE ČIME SE BAJA MALI KNINDŽA BAVIO PRE PEVANJA: Ovaj podatak FRAPIRA celu zemlju, da li je moguće?
Baja Mali Knindža, Foto: Marija Mladjen/ATAImages

zanimljivo

NI NE SANJATE ČIME SE BAJA MALI KNINDŽA BAVIO PRE PEVANJA: Ovaj podatak FRAPIRA celu zemlju, da li je moguće?

Baja je jedan od majpopularnijih pevača na našim prostorima

Objavljeno:

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža stekao je veliku popularnost pevajući pesme rodoljubive tematike. Iako su njegovi počeci bili vezani za muziku, njegovo obrazovanje je išlo u potpuno drugačijem smeru.

Naime, on je osnovnu školu pohađao u rodnom selu, a zahvaljujući svom nastavniku zavoleo je rusku književnost. Čitao je Jesenjina, Bloka, Ljermontova, Majakovskog, Puškina i druge velikane tog perioda koji su mu bili inspiracija da i sam piše pesme.

Obično je pisao noću stihove u svojoj sobi, dok su se njegovi vršnjaci zabavljali na seoskim prelima. Kako se navodi, često je ilustrovao svoje pesme, po uzoru na Momu Kapora.

Uvek je bio deo školskih priredbi, a što se tiče njegovog srednjoškolskog obrazovanja takođe postoji zanimljiva priča. Iako se preselio u Beograd sa namerom da upiše mašinsku školu, pošto nije bilo mesta ni u toj školi, niti u ekonomskoj i gimnaziji, on se odlučio za Srednju saobraćajnu.

Iako ga škola mnogo nije interesovala, bio je jedan od najboljih đaka. Sa diplomom saobraćajnog tehničara zaposlio se u firmi „IMT“, a nakon toga u brodogradilištu. Nakon toga je radio na beogradskom aerodromu bio je kurir, nosio planove letenja i meteo podatke stjuardesama i drugim službenicima.

Podsetimo, Baja Mali Knindža se dva puta ženio, a iz dva braka ima šestoro dece. Prva supruga Merlina mu je rodila četvoro naslednika, a sa drugom ženom Dijanom je dobio dva sina.

Bonus video:

00:26

JEDNA JE SEKULIĆ GOGA: Pevačica pravo iz Dubaija došla na MAC, evo šta je poručila za Espreso!

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.