SVI JE ZNAMO KAO MINU LAZAREVIĆ, ALI TO NIJE NJENO PRAVO IME: Evo šta joj piše u LIČNOJ KARTI
Mina Lazarević, Foto: Zorana Jevtić

da li ste znali?

SVI JE ZNAMO KAO MINU LAZAREVIĆ, ALI TO NIJE NJENO PRAVO IME: Evo šta joj piše u LIČNOJ KARTI

Lazarevićeva iza sebe ima dugu i uspešnu karijeru

Objavljeno:

Mina Lazarević rođena je 1975. godine u Beogradu. Prve obaveze imala je u obdaništu „Bambi“, a već sa tri godine počela je da uči da svira klavir. Sa pet i po godina upisala je muzičku školu „Stevan Mokranjac“.

Završila je osnovnu školu „Branko Radičević“ u bloku 45 u Beogradu. Njeni roditelji su čitav svoj život posvetili muzici. Otac Ljubiša je dirigent, danas u penziji, a majka Marija, koja je danas takođe u penziji, svoju radni vek provela je u horu Pozorišta na Terazijama.

Klavir je bio i ostao njeno prvo opredeljenje. Išla je na republička i savezna takmičenja, osvajala je prve nagrade iz solfeđa i klavira. Već sa osam godina, bila je jako aktivna, i mnogi su joj predviđali uspešnu muzičku karijeru. Kao svestrano dete, sa 11 godina je krenula na atletiku.

Imala je dobre predispozicije, pa je godinu dana na Partizanovom stadionu trenirala sprinterske discipline, pre svega na 100 metara. Prirodan put bila je Muzička akademija, koju je upisala sa 16 godina. Stigla je skoro do kraja godine, ali je polako počela da se razočarava u sve, zbog toga što nije mogla da studira klavir u Moskvi ili Beču.

Zato je upisala Fakultet dramskih umetnosti u 19. godini i napravila veliku prekretnicu u svom životu. Da nije pogrešila, shvatila je kada je došla na završni ispit i završila fakultet.

Kao i svi mladi glumci i njeni prvi angažmani bili su uskakanja u druge predstave. Tako je Mina „uskočila“ u „Briljantin“ i „Violinistu“. Prvu ulogu u pozorištu dobila je u predstavi „Snežna kraljica“ tumačeći lik Gerde.

Član je pozorišta Teatar T, jedinog mjuzikl pozorišta kod nas. Ipak, ni od muzike nije digla ruke. Mašta o džez albumu, a u javnosti je imala i muzičke nastupe. Ima troje dece, kojima posvećuje svaki slobodan trenutak.

Punu medijsku pažnju na sebe skrenula je ulogom Čupke u seriji „Porodično blago“, a ulogom u predstavi „Seks bomba“ postigla je vrhunac medijske popularnosti. Prvu ulogu na filmu imala je u „Normalnim ljudima“.

Lazarevićevu svi dobro znamo kao Minu, međuti, malo ljudi zna da je njeno pravo ime Mirjana.

Bonus video:

01:57

MARIJA I MARKO BULAT PONOVO ZAJEDNO! OGLASILI SE ZA ESPRESO POSLE SKANDALA: Iskreno o svemu, privatnost na tacni

(Espreso/Vikipedija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.