MILAN STANKOVIĆ NEĆE POSTATI ISKUŠENIK! Iguman DONEO ODLUKU: "Mora još da..."
Milan Stanković, Foto: Printscreen Instagram

svi detalji

MILAN STANKOVIĆ NEĆE POSTATI ISKUŠENIK! Iguman DONEO ODLUKU: "Mora još da..."

Stanković je trebalo da krajem avgusta obuče mantiju i postane iskušenik u manastiru Podmaine u Crnoj Gori, ali to se ipak neće dogoditi.

Objavljeno:

Milan Stanković poslednjih godina se ne eksponira u javnosti, te je doneo odluku da batali svoju muzičku karijeru i posveti se manastirskom životu.

Kako se navodilo, Stanković je trebalo da krajem avgusta obuče mantiju i postane iskušenik u manastiru Podmaine u Crnoj Gori, ali to se ipak neće dogoditi.

Naime, monah ovog manastira rekao je za "Kurir" da mora još da se usavršava da bi započeo život u manastiru.

MIlan Stanković
foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, tj. našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro. Milan je tu odluku prihvatio kao blagoslov, što i jeste. Najavio se ocu igumanu da će doći sad za vreme gospojinskog posta, da nam pomogne u poslušanjima pred manastirsku slavu, koja je 28. avgusta. U ovom periodu imamo puno poseta i posla, tako da će nam biti od pomoći - rekao je monah, koji se dotkao i Milanovog boravka u manastiru.

- Milanova majka, sestra Milena, kod nas je bila oko mesec dana, možda malo više. Bratija joj je čitala molitve, a jeromonah ju je pomazivao i svetim uljem. Sa svojim sinom po telu sestra Milena je redovno prisustvovala i bogosluženjima u crkvi. Sila božja se u nemoći pojavljuje, pa je tako i njoj boravak ovde prijao, te je dobila duhovno i fizičko okrepljenje. Milanu je to bilo jako važno da i majku privede Bogu i crkvi. Njemu je čudo koje je doživeo ovde otvorilo nove duhovne horizonte - završava sagovornik.

Bonus video:

00:49

ESPRESO TIKTOK: Razvode se Natali Portman i Bendžamin Milpejd

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.