SVE ŠTO NISTE ZNALI O MILETU KITIĆU! Nije rođen u Srbiji, a ovo mu je PRAVO IME: Biografija
Mile Kitić, Foto: Nemanja Nikolić

ovo niste znali!

SVE ŠTO NISTE ZNALI O MILETU KITIĆU! Nije rođen u Srbiji, a ovo mu je PRAVO IME: Biografija

Pevač je imao vrlo zanimljivo detinjstvo i ispunjenu karijeru

Objavljeno:

Milojko Mile Kitić je rođen u Dervenzi 1. januara 1952. godine je jugoslovenski i srpski turbo-folk i folk pevač (narodne) muzike.

Kitić je rođen u tada šestočlanoj porodici Bože i Zorke Kitić, koji su imali i tri sina i ćerku. Još kao četvorogodišnjak, Kitić je svirao tamburicu i pevao kratke pesme i ritmičke pošalice. Osnovnu školu Đorđe Panzalović pohađao je u selu Osinja

Kitić je muzičku karijeru počeo singl-albumom 1974. godine. Deset godina kasnije, pod okriljem producentske kuće Južni vetar, izdao je album Čaša ljubavi, koji je ostvario nacionalni uspeh.

Mile i njegova supruga Marta
Mile i njegova supruga Martafoto: Damir Dervišagić

Balkanski hit "Kilo dole, kilo gore" je snimo 2015. u 63. godini.

Kitić je dugi niz godina u braku sa Martom Savić. Mlada pevačica Elena Kitić njihova je ćerka. Pevač je dobitnik mnogobrojnih jugoslovenskih i srpskih muzičkih nagrada. Jedan je od retkih muških vokala koji je nekoliko puta poneo titulu najtiražnije muzičke zvezde.

U mladosti se bavio sportom
U mladosti se bavio sportomfoto: Espreso

Kitić je oduvek isticao da vlada dobrom fizičkom kondicijom i da ga je oduvek karakterisao izrazit sportski duh. Kao tinejdžer igrao je fudbal za klub Unis iz Vogošće.

Bonus video:

02:14

MILE KITIĆ SE SLOMIO NA POMEN ELENE! Suza suzu stiže pred kamerama Kurira: Izrasla je u finu devojku, sada ja TRAŽIM SAVETE OD NJE

(Espreso/Vikipedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.