OTKRIVENO KOME JE PRIPAO BROD GAGE NIKOLIĆA: Milena ga dala OVOM ČOVEKU
Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

divno

OTKRIVENO KOME JE PRIPAO BROD GAGE NIKOLIĆA: Milena ga dala OVOM ČOVEKU

Nove informacije o brodu Dragana Nikolića su isplivale

Objavljeno: 13:54h

Glumac Dragan Nikolić preminuo je 11. marta 2016. godine nakon duge i teške bolesti, a od njegove supruge, jedne od naših najboljih glumica, Milene Dravić, oprostili smo se 14. oktobra 2018. godine i čini se da tuga za njima i dalje nije iščezla.

Glumac Rade Šerbedžija prisetio se svojih prijatelja i jednog divnog gesta, kada mu je Milena poklonila Gagin brod, u znak sećanja na svog supruga.

- Zvala me je dva meseca nakon Draganove smrti, kad sam bio u Beogradu, i rekla da je Gagin brod odlučila da pokloniti meni. Još ga nije ni stavio u more kad se razboleo, završavao ga je, bio je to nov brod. Rekao sam Mileni da već imam dve barke i zahvalio joj se. No, ona je, kao i obično kad bi se naljutila na mene, rekla: "Ne lupetaj" i dodala da želi da imam uspomenu na njega - istakao je Šerbedžija i dodao:

Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžijafoto: Željka Dimić

- Prebacio sam ga u Hrvatsku i dao mojim ljudima da njim prevoze mlade glumce na probe i predstave. Sad je u floti brijunskog teatra Ulysses. Na njemu piše Gaga, uz sliku mog druga Dragana Nikolića kao Popaja u mornarskoj majici. Sad nas Gaga vozi i Dragan Nikolić je svaki dan s nama tokom leta. Čuva nas i štiti - rekao je Šerbedžija za Jutarnji.hr.

Podsetimo, Dragan Nikolić i Milena Dravić godinama su imali kuću u Crnoj Gori u Rosama gde su provodili letnje dane, ali je ona prodata.

Jedan deo kuće pored njihove, kako komšije kažu, kupio je njihov kolega Dragan Gagi Jovanović, ali je i on je svoj deo prodao.

Nove informacije o brodu Dragana Nikolića su isplivale
Nove informacije o brodu Dragana Nikolića su isplivalefoto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

- Ja sam živeo u kući koju je napravio moj pradeda, pa je potom deda živeo tu, a onda ju je posle otac renovirao i posle je cela rasprodata. Prvo je kupio Dragan Nikolić jedan deo, pa do njega Dragan Jovanović, a donji deo jedan biznismen iz Bijelog Polja - rekao je jedan komšija.

- Bio sam dečak. Nekih 13, 14 godina sam imao. On je bacao mrežu da peca ribu. Voleo je mnogo Rose. Posle pecanja obavezno je jeo pršut i pio domaće vino tu u jednom restoranu odmah do vode. Sedeo je tako s meštanima, a mi deca smo trčali oko njega. Šetao je sam dugo pored mora, pa se zagleda u talase - seća se komšija, koji kaže da je Milena bila tiha žena.

- Ona je bila povučenija. Imala je svoje društvo. Nije mnogo komunicirala s meštanima. Recimo, Seka Sablić, Milena i Dragan su se svi zajedno družili. To da ste videli - ovde kraj mora kako je bilo lepo videti glumačke legende kad zasednu. Provodili su vreme zajedno. Dolazili su im i drugi glumci, ali ne sećam im se sada imena. Bokokotorski zaliv je Dragan jako voleo jer je zavučen i imao je mir ovde. Dragan je prodao davno kuću, a i Gagi je prodao svoj deo, pa sad tu žive drugi ljudi - ispričao je on za "Kurir".

Bonus video:

01:50

Radoslav Zelenković o Draganu NIkoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije

(Espreso/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.