SKRIVENI TESTAMENT ARETE FRENKLIN PRONAĐEN POSLE 13 GODINA: Jedan sin USKRAĆEN miliona, SLEDI PAKAO
Areta Frenklin, Foto: Profimedia

niste znali

SKRIVENI TESTAMENT ARETE FRENKLIN PRONAĐEN POSLE 13 GODINA: Jedan sin USKRAĆEN miliona, SLEDI PAKAO

Dokument iz 2010. godine je potvrđen kao validan na sudu i poništava onaj iz 2014.

Objavljeno:

Nasledstvo Arete Frenklin unelo je razdor između njenih sinova, a nedavno je noviji testament poništio testament iz 2010. godine, čime jedan od sinova nema pravo na deo imovine koji mu je bio namenjen.

Ručno pisan testament Arete Frenklin iz 2014. godine, koji je pronašla njena nećakinja Sabrina Ovens, proglašen je validnim na sudu u Mičigenu, što je poništilo validnost testamenta iz 2010. godine i ponovno unelo razdor u porodici.

Dva testamenta, jedan iz 2010. godine i drugi iz 2014. prikazuju da bi pevačičina četiri sina delila sve prihode muzike i autorska prava, ipak, prema testamentu iz 2014. navedeno je da bi Kekalf (53), jedan od četiri sina, zajedno uz unuke dobio njen dom u Blumfild Hilsu, čija je vrednost tada procenjena na 1,1 milion dolara.

Areta Frenklin, jedna od njenih najlepših fotografija
Areta Frenklin, jedna od njenih najlepših fotografijafoto: Profimedia

Testament koji ide u korist sinovima Edvardu (66) i Kekalfu, poništio je validnost testamenta iz 2010. godine u kom se navodi da i njen treći sin Ted Vajt II (59) ima prava na imovinu, prenosi The Guardian.

Inače Sabrina i Ted Vajt II, navedeni su kao suizvršitelji i lični zastupnici nasledstva u verziji testamenta iz 2010. godine, dok u drugom testamentu nisu, zbog čega je Ted svedočio protiv testamenta iz 2014. Ovens je 2020. godine prestala da bude predstavnica imanja svoje tetke zbog podela unutar porodice. U pismu predatom sudu u Detroitu, Ovens je napisala da neće biti upletena u razdor između članova porodice.

- S obzirom na ljubav moje tetke prema porodici i želji za privatnošću, ovo nije ono što bi ona želela za nas, niti je to ono što ja želim. Volim svoje rođake, nemam mržnju prema njima i želim im sve najbolje - napisala je.

Pevačicino najstarije dete, Klarens (68), živi s posebnim potrebama u domu za starije osobe u Mičigenu i ostaje van sudskog spora. Advokat je za BBC rekao da su "postigli nagodbu koja daje Klarensu deo ostavštine bez obzira na ishod".

Pronađen sakriveni testament Arete Frenklin posle 13 godina
Pronađen sakriveni testament Arete Frenklin posle 13 godinafoto: Profimedia

Inače, njena imovina je bila procenjena na osamdeset miliona dolara, međutim, pala je na šest miliona zbog novijih procena i neplaćenih poreza.

- Ali ona je bila vrlo privatna osoba i mislim da nije želela da podeli tu informaciju s drugom osobom, poput advokata. Mislim da je to razlog zašto dugo vremena nije otišla u nečiju kancelariju i obavila formalno planiranje, već ih je sama napisala - rekao je advokat.

Podsetimo, Areta Frenklin je preminula pre pet godina, a bolovala je od raka pankreasa.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.