OVU ŽENU JE DANILO LAZOVIĆ LUDO VOLEO, PRAVA DAMA: Evo kako je počela njihova LJUBAV davnih GODINA, filmska PRIČA
Danilo Lazović, Foto: prentscreen/youtube/ Andrejic Milos

PORODICA

OVU ŽENU JE DANILO LAZOVIĆ LUDO VOLEO, PRAVA DAMA: Evo kako je počela njihova LJUBAV davnih GODINA, filmska PRIČA

Lazović je ostavio veliki trag u domaćoj umetnosti

Objavljeno:

Glumac Danilo Lazović napustio nas je pre osamnaest godina, a zahvaljujući brojnim ulogama koje je ostvario u karijeri koja je prerano prekinuta, sećanje na njega ne bledi. Publika ga najviše pamti kao Šćepana Šćekića iz „Srećnih ljudi“ i Čerčila iz „Porodičnog blaga“.

Rođen je u Brodarevu 1951, a nekoliko godina kasnije njegova porodica preselila se u Priboj na Limu gde je Danilo završio gimnaziju. Diplomirao je 1974. i iste godine dobio ulogu u „Otpisanima“. Tako je započeo njegov glumački put.

Sa suprugom Brankom, rođenom Cetinjankom, sreo se slučajno, ali je odmah znao da će mu baš ona biti žena.

‒ Mama i tata su se upoznali na Zlataru 1976. godine. On je sa svojom klasom na tamošnjoj smotri govorio stihove, a ona je sa folklorom stigla sa Cetinja da učestvuje u programu. Danilo je sedeo u bašti hotela dok su tek pristigle Cetinjanke izlazile iz autobusa. Obratio se Nadi Blam: „Je l' vidiš onu devojku? To će mi biti žena.“ Upoznali su se – i to je bilo sve ‒ otkrila je svojevremeno ćerka Jelena.

Branka se vratila u Podgoricu gde je studirala prava. Tek pet godina kasnije počeli su da se zabavljaju, a ubrzo su se i venčali. Dobili su četvoro dece: Milenu, Jelenu, Vuka i Miloša.

Lazović je bio jedan od najboljih domaćih glumaca
Lazović je bio jedan od najboljih domaćih glumacafoto: prentscreen/youtube/ Andrejic Milos

Na vrhuncu Danilove popularnosti, kako bi deca imala što bolje uslove za odrastanje, porodica se iz stana u centru Beograda preselila na Avalu.

‒ Mislim da je to nešto najbolje što je tata mogao da uradi jer nas je sklonio s asfalta, pa su moja braća i sestra umesto da rastu čekajući lift, uživali u prirodi i zdravom detinjstvu ‒ rekla je Jelena u jednom od retkih intervjua u kojima su reč imali članovi porodice Danila Lazovića.

Slavni glumac se celog života trudio da ih ne izlaže javnosti, a jednu od retkih fotografija žene Danila Lazovića, koju je decenijama voleo, podelila je davnih dana njegova koleginica Milica Milša.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.