JUGOSLOVENI SU BILI HIPNOTISANI NJENOM LEPOTOM: Čuvena Anđa ovako IZGLEDA nakon 4 DECENIJE
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/ Ljigav Paškanat

nekad i sad

JUGOSLOVENI SU BILI HIPNOTISANI NJENOM LEPOTOM: Čuvena Anđa ovako IZGLEDA nakon 4 DECENIJE

Igrala je u kultnim jugoslovenskim filmovima

Objavljeno: 16:55h

Sanja Vejnović rođena je 8. avgust 1961. godine u Zagrebu.

Poznata je po mnogim ulogama na filmu i u TV serijama. Hrvatska publika pamti je po ulozi u filmu "100 minuta Slave" (2004), gde je tumačila naslovni lik Slave Raškaj, jedne od najpoznatijih hrvatskih slikarki.

Široj publici sa teritorije bivše SFRJ ostala je u sećanju po ulogama Anđe u filmu "Banović Strahinja" (1983) i Ruženjke Hrabalove u filmu "Varljivo leto ’68".

Sanja je rođena i odrasla u Zagrebu, gde je završila srednju školu. Otac joj je bio sudija koji ju je, u cilju vaspitanja, vodio na suđenja, pa čak i u zatvor. U to vreme Sanja je, po ugledu na oca, razmišljala o karijeri pravnika.

Film 'Banović Strahinja', 1983. godina
Film "Banović Strahinja", 1983. godinafoto: prentscreen/youtube/ Ljigav Paškanat

Godine 1984. Sanja je, na snimanju filma "O pokojniku sve najlepše" upoznala svog sada već bivšeg supruga, snimatelja Gorana Mećavu, sa kojim je bila u braku do 2015. godine, kada je podnela zahtev za razvod braka. Iz tog braka Sanja i Goran imaju sina i ćerku.

Posle završene srednje škole Sanja se nije opredelila za studije dramskih umetnosti, već je upisala Filozofski fakultet u Zagrebu. Međutim, glumu je ipak odabrala kao životni poziv i kroz veliko iskustvo stekla i široku glumačko obrazovanje. Redovno pohađa glumačke seminare širom sveta.

Sanja Vejnović ostvarila je zavidnu filmsku karijeru ulogama u nekoliko velikih filmskih televizijskih ostvarenja. Snimala je filmove u inostranstvu, gde je imala priliku da sretne neke od najvećih holivudskih glumaca, poput Džordža Klunija, Pirsa Brosnana, Nikol Kidman i Penelope Kruz. Glumila je u gotovo svim značajnijim hrvatskim TV novelama, dramskim i humorističkim serijama. Nikada nije bila član ni jednog pozorišnog ansambla.

Sa bivšim suprugom Goranom Mećavom radila je kao producentkinja na snimanju filma "Svinjari".

Godine 2012. filmski portal IMDb proglasio je Sanju Vejnović za najlepšu ženu stariju od 40 godina.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Vikipedija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.