BIO JE NAJVEĆI ZAVODNIK, OŽENIO JE TITOVU UNUKU: Ovako izgleda GLUMAC iz KONTROVERZNOG JUGOSLOVENSKOG filma
Glumac, Foto: prentscreen/youtube/Klasik Srbija

DA LI ga SE SEĆATE?

BIO JE NAJVEĆI ZAVODNIK, OŽENIO JE TITOVU UNUKU: Ovako izgleda GLUMAC iz KONTROVERZNOG JUGOSLOVENSKOG filma

Cela zemlja je bila oduševljena njegovom lepotom.

Objavljeno:

Ranko Zidarić je hrvatski pozorišni, TV i filmski glumac, rođen je 1. februara 1965. godina.

Ranko je bio u braku sa Sašom Broz, Titovom unukom, sa njom je bio je u braku 90-ih godina i iz tog braka dobio je ćerku Saru, nakon toga ušao je u sa Ivanom Uhlik, sa kojom je dobio ćerku Zoru.

- Kad se rastaneš, postaneš preoprezan, u naj­ma­­njoj sitnici prepoznaš nešto što ti je pre sprži­lo mozak, trzaš se na negativ­ne zna­kove. Istorija prošlih ljubavi ne da ti na­pred. Kad sam shvatio da mi Ivana odgovara, opustio sam se i počeo da uživam. Prestao sam na papir stavljati pluseve i minuse, pus­tio sam da se nešto dogodi. Ima­li smo Ivana i ja us­po­na i padova u tri i po go­di­ne veze. Jednom smo i pre­kinu­li, no sudbina nas je opet spojila - rekao je on pre više godina za hrvatski magazin "Story".

Ranko Zidarić
Ranko Zidarić foto: prentscreen/youtube/Principijelan

On je devedesetih godina diplomirao u Zagrebu na Akademiji Dramskih umetnosti i postao je član dramoskog pozorišta Gavela.

Danas radi kao samostalni glumac i ne voli da govori javno, tako da izbegava intervjue i sva pitanja novinara.

U svom glumačkom opusu ima više od pedeset uloga, a debitantska mu je bila u filmu “Haloa: Praznik ku*vi.”, gde je odigrao zapaženu ulogu sa glumicom Nedom Arnerić.

Ranko Zidarić i Neda Arnerić
Ranko Zidarić i Neda Arnerićfoto: prentscreen/youtube/Klasik Srbija

Mnogi su za njega govorili da je jugoslovenski Ričard Gir, a on je jednom prilikom komentarisao to i osvrnuo se na svoju trenutnu situaciju.

- Ja ovde ne mogu biti ni Ranko Zidarić, a kamoli Ričard Gir. Radim par serija i crtaća da sebi mogu kupiti novi bicikl, dok ovi u Holivudu od honorara sebi naprave tvrđavu – iskreno je ispričao Ranko o glumcima u Hrvatskoj.

Serija 'Naša mala klinika'
Serija "Naša mala klinika" foto: prentscreen/youtube/Naša mala klinika (NMK) Hrvatska HD

Takođe, jednom prilikom je govorio i o tome kako sebe doživljava:

- Sebe stalno tretiram kao nekog luzera, imam velike oči, a male ruke. Živim u svom prostoru mašte i zato se i bavim glumom jer sam stalno u nekon polusnu i to mi se sviđa.

Sara Zidarić, čerka koju je glumac dobio u prvom braku, bavi se slikarstvom. Kako je rekla 2019. godine za hrvatsku "Gloriju", jedina turbulencija u njenom detinjstvu bila je selidba u Pulu zbog razvoda roditelja.

O svojim roditeljima govori na sledeći način:

- Iskreno uopšte ne razmišljam o tim stvarima, zaboravim činjenicu da su poznati jer gledam na njih kao na svoje roditelje. Oni su mi uvek bili najveći pokretač u životu za stvari koje volim da radim i obrnuto. Srećna sam što sam deo baš svoje porodice, što imam takve roditelje i beskrajno sam im zahvalna na svemu.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.