LEPŠA OD SOFIJE LOREN OSVOJILA VELIKOG MOĆNIKA: Jelena Žigon o ovome NIJE GOVORILA, isplivali detalji BIOGRAFIJE
Jelena Žigon, Foto: Dragan Kadić

diva

LEPŠA OD SOFIJE LOREN OSVOJILA VELIKOG MOĆNIKA: Jelena Žigon o ovome NIJE GOVORILA, isplivali detalji BIOGRAFIJE

Glumu je upisala sa samo 16 godiina i ostaraila veliki broj zapaženih uloga.

Objavljeno: 11:51h

Jelena Žigon je ostvarila veliki broj zapaženih uloga, a kod srpske publike najveću popularnost stekla je ulogom u seriji “Žikina dinastija” gde je igrala uz Dragomira Bojanića Gidru i Marka Todorovića.

Glumu je upisala sa 16 godina, ali malo je poznato da se u kratkom periodu bavila i manekenstvom. To, pak, nikoga ne čudi s obzirom na to da je važila za jednu od najlepših žena u srpskoj kinematografiji i tako je ostalo i do samog kraja njenog života.

Njena manekenska karijera počela je sasvim slučajno i to u vreme dok je bila na početku ljubavi sa suprugom Stevom Žigonom.

Kako je on završio glumu u Petrovgradu, tadašnjem Lenjingradu, morao je da ide u vojsku i tu su ime se putevio razišli. On je otišao u Mostar, a ona kod tetke u Pariz.

- U Parizu sam provela godinu dana. Bavila sam se manekenstvom. I naravno vratila sam se zbog ljubavi i porodice u Beograd. Volim da putujem. Išla sam svuda. Snimala sam i u Austrailiji. Bilo je ono vreme kada smo išli na razne festivale. - ispričala je Jelena Žigon u jednom intervjuu.

Stevo Žigon i Jelena Jovanović upoznali se se 1950. godine, kada je ona imala 17, a on 24 godine. Simpatije su buknule na prvi pogled, a ljubav se rađala lagano. Steva je Jelenu privukao, a kasnije i osvojio svojim šarmom i posebnošću. Kada je došlo vreme da se upozna s njenim ocem i majkom, u Jelenin roditeljski dom došao je s violinom koja mu je ranije spasila život.

Naime, dok je bio u logoru, Stevo je svirao u orkestru i zimi je krijući ispod robijaškog nosio još jedno odelo – svečano, orkestarsko. Smrtno zaljubljen u Jelenu, pomislio je kako bi ta violina mogla ponovo da mu spase život, pa je u kuću njenih roditelja došao kao muzičar, pošto je na njenu adresu u prehodnih godinu dana anonimno poslao desetine ljubavnih pisama. Anonimno, jer je u to vreme postojala opasnost od osude okoline ukoliko asistent otovreno iskazuje ljubav studentkinji.

"U Stevu sam se zaljubila još sa 17 godina na Akademiji, gde je radio kao asistent," prisećala se Jelena romanse.

Ona je istinski smatrana za pravu lepoticu. To dokazuju i fotografije iz najranije mladosti na kojima izgleda savršeno. Lepota je nije napuštala ni u poznom dobu. I u sedamdesetim i osamdesetim godinama plenila je harizmom, psoebnom energijom, dok je na njenom licu još bio prepoznatljiv taj neizbrisivi trag lepote.

O tome je govorila više puta, a na pitanje kako joj uspeva da bude tako lepa u jednom intervjuu je otkrila:

- Ja zaista ništa ne radim na tome. Skoro su isto pitanje postavili jednoj italijanskoj književnici, a ona je rekla “zaboravite kad ste rođeni i počnite da živite u sadašnjem trenutku”, tada sam i ja shvatila da je to možda recept za mladolikost i dugovečnost.

1 / 8 Foto: Printscreen

Filmska legenda Jelena Jovanović Žigon (85) preminula posle iznenadne i kraće bolesti.

Jelena je bila supruga proslavljenog dramskog umetnika Steve Žigona i majka glumice Ivane Žigon. Iz braka sa Stevom je imala i sina Nikolu.

Bonus video:

00:25

Espreso čestitke: Vera Matović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.