DUGO ČUVANA TAJNA KALINE KOVAČEVIĆ ISPLIVALA NA POVRŠINU: Dobila je POKLON od ove žene i ušla u ANALE
Kalina Kovačević, Foto: Milan Maricic/ATAImages

emotivno

DUGO ČUVANA TAJNA KALINE KOVAČEVIĆ ISPLIVALA NA POVRŠINU: Dobila je POKLON od ove žene i ušla u ANALE

Glumica je već dugi niz godina prisutna na srpskoj glumačkoj sceni.

Objavljeno:

Nagrada "Ružica Sokić", koja se dodeljuje za najbolju ulogu u sezoni, ustanovljena 2014. godine u znak sećanja na našu legendarnu filmsku i pozorišnu glumicu, uručena je juče Kalini Kovačević u Ateljeu 212.

Uoči dodele dramska umetnica nije krila radost, a kako je istakla, najviše joj znači to što su kolege prepoznale njen trud.

- Ponosna sam, a najviše zbog toga jer su me predložile kolege. Kada tvoj esnaf vrednuje ono što radiš i da ti ovakvu nagradu, verujte mi, ne postoji ništa lepše. Nisam od glumica koje pripremaju uloge radi nagrada, ali im se jako radujem. Srećna sam i ponosna, puno mi je srce. - rekla je Kalina Kovačević.

Kalina Kovačević
foto: Nenad Kostić

Dve glumice je, pored profesionalne saradnje, povezivalo i dugogodišnje prijateljstvo.

- Ružicu sam i privatno poznavala, bila je naš kućni prijatelj, a zajedno smo i igrale u "Velikoj drami". Sećam se da se mnogo radovala kad sam upisala Akademiju. Na prvoj godini je trebalo da dobijemo radne suknje koje ćemo koristiti tokom studija i sećam se da mi je ona kupila prvu radnu suknju. Za mene je to bila velika čast, dobila sam je od velike Ružice Sokić i nosila sam je sa zadovoljstvom naredne četiri godine - otkrila je Kovačevićeva i dodala:

1 / 5 Foto: Printscreen

- Ružica mi je dala savet koji nikada neću zaboraviti. Rekla mi je da budem radosna i srećna na sceni i da je delim s publikom. Ljudi u mom okruženju često kažu da sam uvek nasmejana i vedra, što potvrđuje da su njene reči ostale urezane negde u mom sećanju. Bila je jedno veliko dete, sa iskrenom emocijom, i veliki čovek. Kada bih bila upola veliki čovek kao ona, bila bih veoma srećna - zaključila je Kalina, koja je nagrađena za uloge u predstavama "Godine vrana" i "Rat i mir".

Bonus video:

00:25

Espreso čestitke: Vera Matović

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.