UNUKA DRAGICE RADOSAVLJEVIĆ CAKANE NE ŽELI VIŠE DA ĆUTI O NJOJ: Rešila je da sve IZNESE i to JAVNO
Foto: dragan kadic

OTKRIVENO

UNUKA DRAGICE RADOSAVLJEVIĆ CAKANE NE ŽELI VIŠE DA ĆUTI O NJOJ: Rešila je da sve IZNESE i to JAVNO

Ovo niko nije znao!

Objavljeno:

Otkako je kročila na javnu scenu, kod pevačice, Dragice Radosavljević Cakane, je sve manje ili više bilo transparentno. Zalaganjem da se očuva etno melos postala je jedna od omiljenijih i cenjenijih solista toga faha.

Bavi se i filantropskim radom i podizanjem svesti o teškom načinu življenja naroda na Kosovu i Metohiji, odakle i sama potiče, a pravo joj je uživanje i da pomaže mlađim kolegama u okviru sastava „Svitanje“, čiji je dugogodišnji član.

Uprkos zadovoljstvima na profesionalnom planu, Cakana je najponosnija kada govori o svojoj porodici, suprugu, advokatu Nebojši Negiću, ćerki Mariji, unucima Mirki (12) i Urošu (21), ali i Dunji (20) koja je nedavno odlučila da krene njenim stopama, te uveliko snima prvi singl.

Cakana
foto: Printscreen

Ponosna baka i unuka su otkrile nešto više o svom odnosu, muzici i daljim planovima.

* Cakana, kako ste reagovali kada vam je Dunja saopštila da bi volela profesionalno da se bavi muzikom?

- Dunja se uvek isticala. Bila je najglasnija kada bismo porodično putovali i pevali u kolima. Trudila se da dođe do izražaja, nekada je čak bila i toliko dosadna da smo je ućutkivali. Specifična je u izvedbi, nije imitator. Sve to je govorilo da će se jednoga dana ozbiljno baviti muzikom. Nisam želela da je vučem niti guram u to, čekala sam da sama izrazi želju i, eto, pre nekoliko godina poželela je da se predstavi publici u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. - istakla je Cakana.

DUNJA: I ubrzo odustala (smeh). Budući da preferiram inostrani pop, rok repertoar, shvatila sam da to nije najbolja platforma za mene i počela sam da pevam u jednom restoranu, čiji su vlasnici bakini prijatelji. Nažalost, i s tim sam nedavno prestala. Fokusirala sam se na objavu singla. Takođe, želim da se vratim na fakultet, koji sam nakratko pauzirala. Studirala sam kulturu i medije, ali ću se ove godine prebaciti na Filološki. Volim jezike i gde god da sam s roditeljima po svetu živela, već neko vreme oni su u Moskvi, naučila sam jezike tih zemalja.

cakana
foto: dragan kadic

* Dunja, da li Cakana govori istinu kada kaže da nije stroga?

Ume da bude zahtevna, da povremeno ne razume naš stil života, što je sasvim normalno, ali nikada ništa ne radi iz obesti. Uvek je to s merom i kasnije brat i ja uglavnom shvatimo da je bila u pravu. Zahvalna sam joj što je uz mene dok radim na singlu, odlučila sam da idem polako i ne bih volela da me javnost zna samo kao njenu unuku. Želim da se izborim za svoje mesto isključivo muzikom koja je moja ljubav i beg od problema. Kad god mi je teško, stavim slušalice, pustim neku pesmu i odmah mi bude lakše. Nisam osoba koja bilo koga voli da opterećuje svojim brigama, ni dečka, ni drugarice niti porodicu.

Podsetimo, Dragica Radosavljević Cakana već 25 godina je u skladnom braku sa advokatom Nebojšom Njegićem, a pre ovog, ona je imala još jedan brak.

O prvom braku sa izvesnim Borisom, Cakana je nekada govorila u medijima. Tom prilikom ona je ispričala i kako su se upoznali.

1 / 6 Foto: © ATA Images

Naime, nakon završetka srednje škole, Cakana je otišla da poseti sestru u Makarskoj koja je tamo radila kao sezonski radnik. Tu je upoznala Beograđanina Borisa koji je radio u Institutu Jaroslav Čeh. Igrali su stoni tenis i proveli nekoliko dana zajedno, a Cakana mu je obećala da će se javiti kada dođe u Beograd na studije.

U jednom intervjuu, pevačica je do detalja ispričala kako je izgledao taj dan kada su se venčali. Naime, ona je imala crnu haljinu sa srebrnim detaljima i crne čizme, a Boris je u žurbi obukao jednu crnu, a jednu plavu čarapu. Venčali su se u krugu prijatelja i porodice i započeli zajednički život. Jedno vreme su živeli kod njegovih roditelja, a kasnije ih je Borisova koleginica s posla pozvala da žive kod nje. Ona je bila udovica i imala je troje dece, pa su joj novi prijatelji bili veoma dragi.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.