UČESNIK POD VISOKIM NAPONOM: Biba Struja ulazi u Parove! Evo šta možemo da očekujemo od njega! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook/Biba Struja

sve će da ih prodrma!

UČESNIK POD VISOKIM NAPONOM: Biba Struja ulazi u Parove! Evo šta možemo da očekujemo od njega! (FOTO) (VIDEO)

U njegovim rukama sijalice gore, kobaje se očas posla ispeku, pa je sa godinama oko njega narastao mit da je čovek koji "kontroliše struju"
Objavljeno:

Slaviša Pajkić iz Požarevca, poznatiji kao Biba Struja, pravi je medicinski fenomen - struja od 20 hiljada volti ne može mu ništa! Sa njim elektoni gube bitku, a u njegovim rukama očas posla ispeku se kobasice i gori sijalica.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Da je jedinstven u svetu, dokazuje i Ginisova knjiga rekorda u kojoj se našao još 1983. godine. Godine 1983. je ušao u Ginisovu knjigu kao čovek koji može da izdrži napon od 220 V i viši, mada je u domaćim medijima često pogrešno navođeno da je osvojio Ginisov rekord izdržavši napon od 20.000 V.

foto: Espreso.co.rs

U Ginisovu knjigu je ušao još jednom, 2003. godine, u Švedskoj kada je kroz svoje telo propustio dovoljno struje da postane čovek koji može da najbrže zagreje vodu. Već od osamdesetih je postao redovan gost svih domaćih i stranih televizija, a njegov trik sa prženjem viršli u rukama malo ko nije video tih godina.

Kako ste otkrili svoj talenat?

- Svoj fenomen otkrio sam slučajno kada sam učio zanat kao bravar.

Da li ljudi izbegavaju da se rukuju sa vama?

- Uglavnom da sa malim trzajem ono uplaše se.

Sa 26.godina ušli ste u Ginisovu knjigu rekorda tako sto ste držali 20.000 volti u rukama. Kakav je bio osećaj i da li ste se mozda u jednu trenutku uplašili struje?

- Jesam, prvi put sam se tada sreo sa 20.000 volti,to nije za nikoga normalno pa ni za mene. Ipak sam bio jači i nisam razmišljao kakve bi posledice bile. To je bilo 1983. godine prvi Ginis u Nemačkoj.

Da li istražujete svoj organizam na polju elektriciteta i koje osobine posedujete?

- Istražujem ono što znam,dovoljno je za mene i moj život, ali verovatno da ima još nešto koje ni sam nisam svetan, tako da moj organizam je veliki potencijal koji treba da se ispita na naučnoj bazi ali iz više oblasti, a ne samo jedne. Još uvek predstavljam jedne od zagonetka,a to je ona da nauka ne zna dovoljno o meni jer nije došla do nekog ozbiljnijeg istraživanja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.