Rolingstonsi danas izdaju novi album!
Foto: Fonet/AP

Nakon 11 godina pauze

Rolingstonsi danas izdaju novi album!

- To je omaž našim omiljenim umetnicima, koji su nas podstakli da sami sviramo - nedavno je rekao lider benda Mik Džeger predstavljajući album "Blue and Lonesome"
Objavljeno: 07:32h

Legendarna britanska rok grupa Rolingstonsi danas će posle 11 godina objaviti novi studijski album, u kojem se vraća korenima bluz muzike.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- To je omaž našim omiljenim umetnicima, koji su nas podstakli da sami sviramo - nedavno je rekao lider benda Mik Džeger predstavljajući album "Blue and Lonesome". Velikani roka su saopštili da su album snimili za tri dana, bez dodatnih nasnimavanja u studiju u Londonu. Na dve od 12 pesama svira i gitarista Erik Klepton, takođe poznat po svojim bluz muzičkim korenima. Stonsi su u početku svoje karijere svirali obrade hitova Džimija Rida, Vilija Diksona, Litl Voltera i drugih američkih crnih muzičara. Posle je grupa razvila sopstveni stil s autorskim pesmama Mika Džegera i Kita Ričardsa. Njihova muzika se nikad nije previše udaljila od bluza, a od 1969. su se trijumfalno vratili hard roku zasnovanom na bluzu, krenuvši na američku turneju na kojoj su označeni kao "najveći rokenrol bend na svetu". Njihove pesme "(I Can't Get No) Satisfaction", "Jumpin' Jack Flash" i "Brown Sugar" smatraju se svojevrsnim himnama rokenrola. Poslednji studijski album "A Bigger Bang" izdali su 2005. godine.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.