ŠOKANTNA PRESUDA: Izabel Ađani osuđena na 2 GODINE ZATVORA
Izabel Ađani, Foto: MPP / Starface / Profimedia

DA LI JE MOGUĆE?

ŠOKANTNA PRESUDA: Izabel Ađani osuđena na 2 GODINE ZATVORA

Dobila je i novčanu kaznu pored zatvorske, a ovo su detalji

Objavljeno:

Francuska glumica i pevačica Izabel Ađani u četvrtak je osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od dve godine i novčanu kaznu od 250.000 evra zbog izbegavanja poreza, potvrdio je Variety.

Jedna od najcenjenijih francuskih umetnica proglašena je krivom jer je bila prijavljena u Portugaliji 2016. i 2017. godine kako bi izbegla plaćanje poreza u Francuskoj, a potom je uplatila 120.000 evra na račun u Sjedinjenim Američkim Državama bez prijave i predstavljanja donacije od dva miliona dolara kao zajam, navodi AFP.

Izabel Ađani, koja je bila nominovana za Oskara za svoje uloge u filmovima "KIamil Klode" i "Priča o Adeli H" negirala je sve ove tvrdnje i planira da podnese žalbu, izjavio je njen advokat Olivije Pardo.

1 / 4 Foto: Profimedia

Tužioci su najpre u oktobru tražili uslovnu kaznu od 18 meseci i novčanu od 250.000 evra, ali su sudije potom izrekle veću.

– Zaprepašćeni smo ovom presudom – kaže glumičin advokat. – Izabel Ađani nije mogla da prisustvuje suđenju, a mi smo tražili da se odloži kako bi mogla da bude saslušana, ali to nije dozvoljeno. Nemilosrdno je gone.

Tužioci su najpre u oktobru tražili uslovnu kaznu od 18 meseci i novčanu od 250.000 evra
Tužioci su najpre u oktobru tražili uslovnu kaznu od 18 meseci i novčanu od 250.000 evrafoto: MPP / Starface / Profimedia

Istraga protiv Izabel Ađani pokrenuta je 2016. godine, nakon što se ime glumice pojavilo u Panamskim papirima.

Uprkos ovim problemima, karijera francuske umetnice cveta proteklih godina. Upravo je igrala u Netfliksovom hitu "Voleuses", a nedavno je zabeležila glavnu ulogu u filmu "Petra von Kant", koji je otvorio Berlinski filmski festival 2022.

Bonus video:

52:47

CENTRALNI DNEVNIK 14.12.2023

(Espreso/Glossy/T.S.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.