NJEGOVA SMRT POGODILA JE SVE: Ljubavna priča stara je POLA VEKA, a i dalje svi LIJU SUZE i danas zbog nje
Glumac, Foto: prentscreen/youtube/Samuel

uspomene

NJEGOVA SMRT POGODILA JE SVE: Ljubavna priča stara je POLA VEKA, a i dalje svi LIJU SUZE i danas zbog nje

Njegov sin podelio je vest o njegovoj smrti na društvenim mrežama

Objavljeno: 15:13h

Američki glumac Rajan O'Nil preminuo je u 82. godini. Njegov sin Patrik podelio je tužnu vest na društvenim mrežama.

- Ovo je jedna od najtežih stvari koje sam morao da kažem, ali šta je tu je. Moj otac je danas preminuo, mirno, okružen svojim timom koji se brinuo o njemu i voleo ga onako kao je i on voleo sve nas.. - napisao je Patrik između ostalog.

Film 'Ljubavna priča' u kom je glumio, između ostalog, s Ali Mekgrou, jedan je od najpoznatijih filmova svih vremena. Dirljiva, možda najpoznatija filmska ljubavna priča ikad snimljena i veliki hit svoga vremena, nominovan za Oskara u čak sedam kategorija, svoje je junake preko noći učinio zvezdama.

Priča o velikoj ljubavi između Dženi, duhovite, šarmantne i pametne studentkinje muzike, i Olivera, studenta prava i naslednika bogate, ugledne porodice, i iskušenjima koja je ta ljubav morala da prođe sve do svog tragičnog kraja kada Dženi umire od leukemije 1970. godine je rasplakala svet.

Među glavnim glumcima za vreme snimanja filma nije bilo nikakve hemije, osim one koje su gledaoci širom sveta mogli da vide na ekranu. Ali ceo svet odmah se zaljubio u ljubavni par i njihovu tragičnu priču.

O'Nilova filmska karijera doživela je uzlet nakon te uloge koja mu donosi nominaciju za Oskara. Postaje odmah nakon Klinta Istvuda, drugi na listi najkomercijalnijih filmskih zvezda.

Ali Mekgrou je u vreme snimanja filma bila udata za Roberta Evansa, filmskog producenta, s kojim je početkom 1971. dobila sina, dok je Rajan tada bio u braku sa svojom drugom suprugom Li Tejlor-Jang.

Posle su se oboje razveli od svojih tadašnjih supružnika, pa je tako Ali započela burnu vezu sa jednim od najvećih holivudskih frajera svih vremena Stivom Mekvinom. S njim je u braku provela pet turbulentnih godina.

Rajan je nakon razvoda od druge supruge 1973. počeo da živi raskalašnim životom najveće holivudske zvezde.

Preko kreveta ovog poželjnog ljubavnika prošle i Barbra Strajsend, dizajnerka Diane von Furstenberg, pevačica Dajana Ros, glumica Džoan Kolins, Bjanka Džeger, Bond devojka Ursula Andres i mnoge druge poznate dame.

Njegova najveća ljubav bila je ona sa Farom Foset koja će u njegovom životu, s prekidima i svađama, biti sve do smrti.

Rajan O'Nil i Ali Mekgrou sastali su opet 2015. godine u predstavi 'Ljubavna pisma'. Tu su igrali jedan stariji ljubavni par, koji se nikad nije spojio, nego su jedno drugom čak 50 godina pisali ljubavna pisma, i sada ih na pozornici čitaju jedno drugom.

Kroz pisma su se prisetili njihove neispunjene ljubavi, u kojoj se nikada nije izgubila nada u srećan završetak.

- Osećam se odlično kada glumim sa nekim koga 45 godina poštujem - kazala je tada Ali Mekgrou dok je Rajan kazao kako je on svoju najpoznatiju filmsku partnerku uvek iskreno prijateljski voleo.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Kurir/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.