SMUVAO NAJBOLJE POZNATE MAČKE, A SAD POSLAT NA REHABILITACIJU: Ovo su SIMPTOMI posttraumatskog stresnog poremećaja
Pit Dejvidson, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

PROČITAJTE

SMUVAO NAJBOLJE POZNATE MAČKE, A SAD POSLAT NA REHABILITACIJU: Ovo su SIMPTOMI posttraumatskog stresnog poremećaja

On je primljen na rehabilitaciju nakon što je ustanovljeno da pati od graničnog poremećaja ličnosti

Objavljeno: 18:11h

Pit Dejvidson, komičar i bivši deo legendarne emisije Saturday Night Live, ujedno i jedan od najvećih zavodnika Holivuda koji je bio u vezi sa Arijanom Grande i Kim Kardašijan, poslat je nedavno na rehabilitaciju.

Pit Dejvidson je primljen na rehabilitaciju nakon što je ustanovljeno da pati od graničnog poremećaja ličnosti i Posttraumatskog poremećaja.

Granični poremećaj ličnosti je poremećaj ličnosti koji karakteriše pasivna nestabilnost raspoloženja, šema „crno-belog razmišljanja“, nerealna slika o sebi i ponašanje na socijalno neprihvatljiv način.

Pit Dejvidson je primljen na rehabilitaciju
Pit Dejvidson je primljen na rehabilitacijufoto: Theo Wargo / Getty images / Profimedia

Nestabilnosti izazvane ovim poremećajem utiču na porodični život, karijeru, dugotrajno planiranje osećaj sopstvenog identiteta. Osobe kod kojih se javlja dijagnoza uglavnom su stariji od osamnaest godina života.

Posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) je mentalni poremećaj i poremećaj ponašanja koji se može razviti zbog izloženosti traumatskom događaju, kao što su seksualni napad, rat, saobraćajni sudari, zlostavljanje dece, nasilje u porodici ili druge pretnje na život osobe.

Posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) je mentalni poremećaj
Posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) je mentalni poremećajfoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

SIMPTOMI

Simptomi mogu uključivati uznemirujuće misli, osećanja ili snove u vezi sa događajima, mentalni ili fizički stres zbog znakova povezanih sa traumom, pokušaje da se izbegnu znakovi povezani sa traumom, promene u načinu na koji osoba misli i oseća, i povećanje borbe- ili-let odgovor. Ovi simptomi traju više od mesec dana nakon događaja. Mala deca ređe pokazuju uznemirenost, ali umesto toga mogu izraziti svoja sećanja kroz igru. Osoba sa PTSP-om je u većem riziku od samoubistva i namernog samopovređivanja.

Pit Dejvidson proslavio se kao komičar u legendarnoj emisiji Saturday Night Live. Veliku pažnju javnosti dobio je kada je zaprosio pop zvezdu Arijanu Grande posle samo mesec dana veze, a ona mu je posvetila i pesmu u kojoj govori o tome da je obdaren.

Bio je u vezi i sa Kim Kardašijan, nakon što se ona rastala od svog dugogodišnjeg partnera Kanjea Vesta.

Bio je u vezi i sa Emili Ratajkovski.

Bonus video:

00:13

SVAKO IMA SVOJU JELKU U PORODICI KARDAŠIJAN: Kim pokazala dosad NEVIĐENE delove LUKS ZDANJA, ali se njeni UKRASI nikom ne sviđaju!

(Espreso/nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.