RADE SERBEDŽIJA OTKRIO DETALJE IZ ŽIVOTA KOJE NIKO NIJE ZNAO: Progovorio o životu, karijeri i porodici
Rade Šerbedžija, Foto: Dragana Udovičić

OTVORIO DUŠU

RADE SERBEDŽIJA OTKRIO DETALJE IZ ŽIVOTA KOJE NIKO NIJE ZNAO: Progovorio o životu, karijeri i porodici

Šerbedžija kaže da uživa u čaši dobrog vina, ali da se ne opija

Objavljeno:

Proslavljeni glumac Rade Šerbedžija nikada nije dozvolio da ga popularnost poljulja.

„Dosadi mi užasno kada mi prilaze ljudi. Zamislite koliko fotografija na dan moram da napravim. Mojim prijateljima u Americi ne pada napamet da to rade, nema šanse da se slikaju sa strancem na ulici, a kod nas je to nemoguće, jer smo mi ostali u onoj našoj zemlji gde smo svi braća i jednostavni. Dragan Nikolić, Milena Dravić, Bata Živojinović, Pavle Vujisić, Dvornik, radili smo filmove kao u fabrici i to nam je bilo normalno i nismo se osećali kao zvezde. Bili smo radnici, umetnici, svoga socijalističkog naroda i to je najlepše“, rekao je Šerbedžija za „Blic“ i dodao:

„Kada sam bio najpopularniji u Jugoslaviji, kako su ankete govorile sedam godina zaredom, uvek sam u Zagrebu čekao u redu za hleb zajedno sa sugrađanima i nijednu protekciju nisam tražio. To su ljudi prepoznali i voleli, od tada do danas se ponašam isto“.

Rade Šerbedžija o porodici
Rade Šerbedžija o porodicifoto: Željka Dimić

Prokomentarisao je i to da li su danas mlađi glumci drugačije vaspitani.

„Ne znam ništa da kažem o mlađim glumcima. Osim kada se radi o nekome kao što je Glogovac, Nikola Đuričko ili Nikola Kojo, ili moj Goran iz Zagreba. Divim se njihovoj umetnosti. Ima i glumica božanstvenih. Bio sam profesor na Akademiji i najviše volim da pomažem mladim glumcima i da uživam u njihovoj umetnosti“, rekao je glumac, koji mlađima nije davao savete.

„Nikada nisam davao nijedan savet svojim glumcima. Samo sam im pomagao da odrastu i da budu pravi ljudi, da vole ljude, da budu dobri i svoji. Da pronađu u sebi tu energiju koja je ravna Robertu de Niru“, istakao je Šerbedžija, te otkrio čime se vodio kroz život.

Šerbedžija kaže da uživa u čaši dobrog vina, ali da se ne opija
Šerbedžija kaže da uživa u čaši dobrog vina, ali da se ne opijafoto: Ana Paunković

„Uvek sam se vodio iskonskom dobrotom, osećajem blagosti prema svim ljudima različitih vera, svega različitog“, iskren je glumac.

Na kraju je otkrio i da li ćemo imati priliku da ga uskoro gledamo u nekom domaćem ostvarenju.

„Ne, ne, ne radim kod nas. Morala bi biti izuzetna uloga da bih prihvatio“, odgovorio je glumac.

Kao što ni mlađim kolegama glumcima nije davao savete, tako nije ni svojoj deci, pa ni ćerki Luciji koja je izabrala da krene njegovim putem.

Glumac o karijeri
Glumac o karijerifoto: Profimedia

„Potpunu smo im slobodu Lenka i ja pružili, nikada ih nismo usmeravali, ali uz jednu jedinu rečenicu: ‘Kada ti bude teško, i ne možeš više znati šta da radiš od tog problema, samo dođi kod nas i u svemu ćemo te razumeti i pomoći'“, ispričao je glumac.

Šerbedžija kaže da uživa u čaši dobrog vina, ali da se ne opija.

„Vino mi je omiljeno piće. Redovno kao što jedem, tako i pijem. Pijem vino kao hranu, ne kao alkohol da se napijem. Ne sećam se kada sam bio pijan“, istakao je Rade za pomenuti medij.

Bonus video:

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.