PREŠLI U PRAVOSLAVLJE ZBOG LJUBAVI: Evo koje svetske face slave naš Božić! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Beta

to su vernici

PREŠLI U PRAVOSLAVLJE ZBOG LJUBAVI: Evo koje svetske face slave naš Božić! (VIDEO)

Neke od najpoznatijih holivudskih ličnosti slave pravoslavni Božić, 7. janura
Objavljeno: 12:10h

Neke od najpoznatijih holivudskih ličnosti slave pravoslavni Božić, 7. janura. Neki su rođeni u pravoslavnim porodicama, dok su pojedni u pravoslavlje prešli zbog ljubavi... Pogledajte koje zvezde su se našle na ovoj listi...

Božić po pravoslavnim običajima slave Dženifer Aniston, Kristijan Bejl, pevač grupe "Dipeš mod" Dejvid Gan, supermodel Naomi Kembel, rijaliti zvezda Kim Kardašijan, glumac Džonatan Džekson...

foto: Profimedia

Iako je manekenka Naomi Kembel rođena u Londonu i majka joj je sa Jamajke, tamnoputa lepotica slavi pravoslavni Božić.

U pravoslavlje je prešlja zbog ljubavi, dok je još bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, i postala vernik Ruske pravoslavne crkve.

Jedan od najzgodnijih holivudskih glumaca Kristijan Bejl primio je pravoslavnu veru pre 15 godina kada je upoznao jednu srpsku lepoticu Sibi Blažić, koja je osvojila njegovo srce.

Da ljubav čini čuda dokazao je i Dejvid Gan koji je zbog supruge, koja je grčkog porekla Dženifer Skilaz takođe prešao u pravoslavlje, pa Božić slavi 7. januara.

foto: Instagram/kimkardashian

Kim Kardašijan, najpoznatija starleta, iako je rođena u Los Anđelesu, poreklom je iz Jermenije. Ova porodica je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije. Kako bi pokazala koliko poštuje pravoslavne običaje, ona je i prošle godine pravoslavnim vernicima čestitala Božić.

Dženifer aniston obeležava Božić 7. januara, jer je ljubav prema pravoslavlju nasledila od oca koji je rođen na Kritu u Grčkoj. Od malena je vaspitavao u pravoslavnom duhu.

(Espreso.co.rs / Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.