Od pomena Beograda, budio mi se neobjašnjiv strah! Ono što se Hrvatici dogodilo u Srbiji pamtiće čitavog života! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

Skroz Neočekivano

Od pomena Beograda, budio mi se neobjašnjiv strah! Ono što se Hrvatici dogodilo u Srbiji pamtiće čitavog života! (FOTO)

U Beograd smo krenule bez mobitela s kojeg bismo se mogle javiti našim prijateljicama * Mislila sam da se nikada ne bih snašla u takvom gradu i da bi me pojeo
Objavljeno: 19:05h

Mlada Hrvatica iz Vinkovaca, Nina Baljak, boravila je nedavno prvi put u Beogradu. Njena očekivanja od srpske prestonice su bila jedno, ali ono što je doživela ovde - potpuno je izmenilo njenu predstavu o Srbiji i glavnom gradu.

Tekst sa njenog bloga prenosimo u celosti.

"Uvijek sam mislila kako veliki gradovi nisu moja stvar. Zamišljala sam život u kući s vrtom, daleko od gradske vreve - sjedim na terasi, okružena cvijećem, pijem svoj čaj i radim od kuće. Nakon Beograda, ovaj će mirni život morati pričekati još neko vrijeme. Ono što se u meni budilo, kod samog spomena Beograda, bio je neobjašnjiv strah. Strah od velikog grada, gužve, prevelikog broja ljudi. Mislila sam da se nikada ne bih snašla u takvom gradu i da bi me pojeo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U Beogradu se ne hoda vojvođanski, ne otežeš, u Beogradu prelaziš preko crvenog, hodaš po cesti. U Beogradu nigdje ne stižeš za deset minuta. Možeš zaboraviti vraćanje u stan (koji se nalazi van centra) ukoliko si nešto zaboravio ponijeti. Rečenica koju smo Sofja i ja čule najviše puta, za vrijeme našeg boravka u Beogradu, bila je - "Niste u Vinkovcima!"

foto: Privatna arhiva

I doista si na mjestu koje nije nalik niti jednom drugom gradu naše regije. Sofja i ja odličan smo tim za napraviti sve naopako, a u Beograd smo krenule bez mobitela s kojeg bismo se mogle javiti našim prijateljicama koje su odigrale odličnu ulogu turističkih vodiča i udomile nas na najbolji mogući način. No, uspjele smo se nekako snaći i nazvati Milenu, koja je došla tek nakon sat vremena – što je zapravo potpuno normalno za Beograd. Krenule smo do stana u Borči – naselju koji broji stanovnika koliko i Vinkovci grad iz kojega dolazim!! – a na putu do autobusne stanice prešle smo toliko stepenica i uzbrdica da mi je bilo teško disati. Beograd nije ni ravan!!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.