Dodik: Republika Srpska je država, a BiH nije ništa!
Foto: FoNet

ne odustaje od referenduma

Dodik: Republika Srpska je država, a BiH nije ništa!

- Referendum je nešto što smo se dogovorili i mi ćemo ga održati. Vučića uvažavam i sve što ima razgovaramo - rekao je predsednik RS Milorad Dodik
Objavljeno:

Dan posle poziva Saveta za implementaciju mira Republici Srpskoj da odustane od referenduma, oštar odgovor iz Banjaluke.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Od referenduma ne odustaju, a u Beograd odlaze na konsultacije sa prijateljima.

Dodik: Nema odlaganja, referendum će biti održan!

- Referendum je nešto što smo se dogovorili i mi ćemo ga održati. Vučića uvažavam i sve što ima razgovaramo. Stav Srbije je da podržava Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet RS - rekao je Dodik.

foto: Zorana Jevtić

Do referenduma je ostalo manje od mesec dana. Očekivanja da bi posle sastanka na Andrićevom vencu vlasti Republike Srpske mogle da preispitaju svoju odluku i odustanu od referenudma nisu realna. - Ja mislim da se referendum ne može otkazati iz tehničkih razloga i iz političkih razloga. Ovo je reakcija na akciju Bakira Izetbegovića da će Srbima ukinuti 9. januar. Onda ćemo dodati i to da je Republika Srpska država, a BiH nije ništa - kazao je on. Zvanični Beograd će, kako poručuju iz Vlade, biti oslonac Republici Srpskoj od pitanja stabilnosti do ekonomskog razvoja.

(Espreso.co.rs/ b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.