Da li ste mlađe ili starije dete? Šta to govori o vama? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

na kom si ti mestu?

Da li ste mlađe ili starije dete? Šta to govori o vama? (FOTO) (GIF)

Porodica je svima najbitnija, a tako i treba da bude. Bez obzira kolika je razlika u godinama među njenim članovima, to je jedino mesto gde ćete uvek dobiti ljubav
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Poredak rođenja, stavljen u pravi kontekst može mnogo toga otkriti o vašem karakteru i ličnosti, pa vam može dati novi pogled na ljudsku prirodu. Nije čudno da su se fenomenologijom prvorođenih, srednjeg deteta ili najmlađeg u porodici bavili mnogi stručnjaci, a zanimljivo istraživanje sprovedeno u SAD-u je otkrilo da je većina zastupnika u Kongresu prvorođena u svojim porodicama, baš kao što je bila i većina astronauta.

18 crteža koji savršeno dobro opisuju šta žene rade kad ih niko ne gleda (FOTO)

Ova zanimljiva istraživanja mogu da otkriju koliko ćete biti uspešni, kojim zanimanjem ćete se baviti i još mnogo stvari koje je odredilo mesto koje ste rođenjem zauzeli u porodici.

Najsmešniji saveti za roditelje! Šta nikako ne smete raditi sa bebom? (FOTO)

foto: giphy

Kako poredak rođenja utiče na odabir karijere?

Prvorođeno dete ili jedinac ima više šanse da postane doktor ili advokat, a mlađi braća ili sestre se više okreću umetnosti ili nekim rizičnijim zanimanjima i sportu…

foto: Profimedia

Deo zasluga za to svakako imaju roditelji, jer se previše zaštitnički ponašaju prema najstarijem ili jedinom detetu. Zbog straha od povreda prvo dete usmeravaju na neke ‚‚sigurnije" aktivnosti koje zahtevaju sedenje i mirovanje… S drugim detetom roditelji su opušteniji, ono ima više slobode u svojim izborima.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.