PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK: Juneće pljeskavice, mogu da se PRŽE i u RERNI (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

za prave gurmane

PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK: Juneće pljeskavice, mogu da se PRŽE i u RERNI (RECEPT)

Za zdraviju verziju, pecite ih rerni, umesto da pržite na tiganju

Objavljeno:

Sastojci: glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 600 g mlevene junetine, 2 kašičice mlevene paprike, kašičica majorana, kašičica mlevenog kima, ½ kašičice mlevenog bibera, 2 kašičice soli.

Priprema: Crni i beli luk oljuštite. Crni luk isecite što sitnije, a beli luk propustite kroz presu i dodajte mesu u činiji. Dodajte i sve preostale sastojke, pa sve dobro pomešajte.

1 / 3 Foto: Profimedia

Smesu podelite na 12 delova iste veličine, oblikujte kuglice, lagano ih spljoštite, stavite na roštilj i pecite sa svake strane po sedam minuta.

Vreme pripreme: 30 minuta.

Napomena: Pljeskavice možete peći i u rerni - u plehu u koji ste postavili pek papir. Poslužite uz prilog po želji.

(Espreso / Lepa&Srećna / Marija Jakob)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.