ČUPAVCI NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Ukus je JOŠ BOLJI, a UVALJAJTE ih i u JOŠ 1 SASTOJAK pored KOKOSA (RECEPT)
Rolovani čupavci, Foto: Printscreen/Youtube/Serpica Recepti

SLATKIŠ

ČUPAVCI NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Ukus je JOŠ BOLJI, a UVALJAJTE ih i u JOŠ 1 SASTOJAK pored KOKOSA (RECEPT)

Svaku rolnicu ubacite u čokoladni preliv, pa uvaljajte u kokos ili mlevene orahe

Objavljeno:

Čupavci su najsočnije i najukusnije kokos kocke koje se pojedu u jednom zalogaju. Odlično su posluženje za praznike jer ne postoji osoba koja ne voli kokos. Sada ih napravite urolane, a sem u kokos uvaljajte i u mlevene orahe. Svi će biti oduševljeni ovim mekanim sitnim kolačima.

Sastojci:

Za biskvit:

4 jajeta

100 g šećera

2 kašike ulja

2 kašike vruće vode

140 g brašna

2 kašičice praška za pecivo

Za fil:

2 jajeta

80 g šećera

100 g čokolade

200 g maslaca

Za preliv:

200 ml mleka

200 g čokolade

30-40 g šećera

100 g maslaca

Za dekoraciju:

200 g oraha

200 g kokosa

Priprema:

Umutite 2 jajata, pa dodajte 50 g šećera, lepo sjedinite. Zatim sipajte 1 kašiku ulja, 1 kašiku vruće vode i promešajte. Dodajte 70 g prosejanog brašna sa jednom kašičicom praška za pecivo. Sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom i pecite na 180°C oko 10 minuta. Od preostale količine sastojaka ispecite još jedan biskvit.

Jaja umutite sa šećerom i kuvajte na pari oko 5-6 minuta, konstantno mešajte. Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Ohladite fil, pa dodajte maslac sobne temperature i umutite. Podelite na 2 dela i premažite oba biskvita filom. Isecite na manje pravouganike i urolajte.

Sve sastojke za preliv sipajte u šerpu i kuvajte dok se ne istope i sjedine. Svaku rolnicu ubacite u čokoladni preliv, pa uvaljajte u kokos ili mlevene orahe.

(Espreso / Šerpica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.