Ovih 13 stvari morate da probate ako hoćete da se konačno naspavate (GIF)

idi idi nesanice

Ovih 13 stvari morate da probate ako hoćete da se konačno naspavate (GIF)

Vašim mukama je došao kraj, od sada možete da spavate kao beba
Objavljeno: 21:56h

Ne možete da spavate? Brojite ovce i gledate u plafon? Stalno razmišljate i ne možete da se isključite? Ne brinite, niste usamljeni. Za kvalitetan san treba dosta truda, a kako on utiče na naše raspoloženje i radne navike, važno je da se lepo naspavate. Devojke, oduševićete se: Evo kako da se brzo i lako našminkate pomoću kašike! (VIDEO) Uz ove savete lakše ćete utonuti u san i uspećete da se odmorite kako biste imali dovoljno energije za naredni dan. 1. Očistite sobu - da ovo je najdosadniji posao i grozan savet, ali zapravo može da pomogne. Nered može da izozove stres, tako da pobrinite se da sve bude sređeno i biće vam lakše.

2. Nađite idealnu toplotu i količinu mraka, i prilagodite se tome - ukoliko vam je potreban mir i tišina, potpuni mrak da biste spavali, uradite sve kako biste to obezbedili. Treba vam hladnija soba? Uštedite novac i ugradite klimu. Vaš san je veoma bitan, tako da vaša soba mora da odgovara vašim potrebama.
3. Izaberite prijatan miris za spavanje - mirisi poput lavande, vanile, pa čak i svežeg veša, mogu vam pomoći da se opustite. Probajte ih u spreju ili kao esencijalna ulja i utonite u san kao nikada do sad.
4. Kupite mašinu protiv buke - ako se mučite da zaspite i u tri ujutru besomučno buljite u plafon, čujete svaki šum, pucketanje, komšije i buku sa ulice, vreme je za mašinu koja blokira buku. Možda je skuplja ali je sjajna investicija koja može da vam pomogne da spavate kao beba.
5. Budite oni koji su pustili pse napolje - da zabavno je da se mazite sa njima, ali mogu da budu jako naporni ukoliko svako malo laju i ustanu pet stotina puta u toku noći. Prekidanje sna nije zdravo, tako da je možda bolje da spavaju dalje od vašeg kreveta.
6. Napravite to - do listu - napišite svoje planove i zadatke na papir, sve što ćete uraditi narednog dana kako biste osećali sigurnije. Onog trenutka kada ih zapišete možete da prestanete da mislite na njih, znajući da će biti odrađeni sutradan.
7. Spremite uveče šta ćete da obučete sutradan - ovo je jednostavan način za bolju organizaciju, a pomoći će vam da opustite mozak i imate brigu manje. Ali, imaćete i dodatno vreme za spavanje ujutru.
8. Ustvari, spremite sve stvari za ujutru - da spremite i laptop i torbu, spakujte sve što treba da ponesete. Ovo će vam pomoći da lakše utonete u san, a i znaćete da ujutru ne morate da jurcate i bićete dodatno opušteni.
9. Vežbajte - iako je mnogima naporno i teško nam je da se uputimo u teretanu, studije pokazuju da 150 minuta treninga nedeljno povećava kvalitet sna za 65 odsto. Dakle, obuvajte patike i trk na trening!
10. Sklonite električne uređaje - ne samo da odvalče pažnju, ali laptopovi i telefoni mogu da imaju štetno dejstvo zbog njihovog svetla. Prema istraživanjima svetla mogu da bude mozak, i da ga stavljaju u budno stanje, umesto da mu uspore aktivnost kako biste se lepo naspavali i odmorili.
11. Izaberite ritual pred spavanje - odredite vreme za ritual koji će vas psihički i fizički pripremiti za spavanje. Napravite toplu kupku sa prigušenim svetlima ili uživajte u hidrirajućim i noćnim kremicama - bilo šta što može da vam postane rutina koja će biti signal da je vreme za opuštanje i spavanje.
12. Progresivna mišićna relaksacija - počnite od stopala, stavite ih u stanje napetosti i zatim ih opustite. Nastavite sa kolenima, stomakom i rukama, vilicom i glavom, držite pet sekundi i nakon toga opustite mišiće. Nakon toga ćete se osećati opušteno spremno za dremku.
13. Na kraju, opustite vaše oči - ovo je sjajna tehnika koja će vam poboljšati san. Zatvorite oči i zamislite da vam propadaju unazad u glavu, opuštajući mišiće očiju, obrva i slepoočnica. Zvuči malo bizarno, ali niste ni svesni koliko su vam oči umorne, a kada ovu tehniku savladate biće vam jasno.
(Espreso.co.rs / Buzz Feed)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.