GLEDAJTE ŠARE: Otkrivano trik KAKO DA SVAKI PUT IZABERETE SAVRŠENU LUBENICU!
Foto: Pixabay

znači to je

GLEDAJTE ŠARE: Otkrivano trik KAKO DA SVAKI PUT IZABERETE SAVRŠENU LUBENICU!

Prvi i najbitniji korak u kupovini je procena lubenice

Objavljeno:

Mnogi čekaju leto samo zbog lubenica - osvežavajućih, laganih plodova zemlje koji su i lep način za hidrataciju tokom letnih vrućina.

Međutim, odabrati savršenu lubenicu nije uvek jednostavno, a nema gore stvari od blagog, nimalo slatkog okusa lubenice koja, čini se, ipak nije bila dovoljno zrela.

Zato vam otkrivamo trik pomoću kojeg ćete bez problema odabrati savršenu lubenicu!

Prvi i najbitniji korak je procena lubenice. Pogledajte postoje li udubljenja, ogrebotine, kvrge ili modrice na površini - zapamtite da tražite lubenicu koja će imati savršenu "kožu". Takođe, obratite pažnju da je oblik lubenice simetričan - nepravilni oblici i kvrge uglavnom znače da lubenica nije sve vreme dobijala jednake količine vode i sunčeve svetlosti.

Boja kore veoma je važna. Zrela lubenica trebalo bi da bude tamno zelene boje i izgleda pomalo dosadno. Ako je kora lubenice sjajna - u tom slučaju verovatno još uvek nije dovoljno zrela.

Slatka i zrela lubenica koju tražite ne bi smela da ima vidljiv ostatak stabljike na svojoj površini - umjesto toga trebalo bi da se vidi malena rupica koja signalizuje da je lubenica sama otpala sa stabljike. Ako ipak ugledate stabljiku, lubenica je verovatno ubrana pre vremena.

Nežno pokucajte po kori lubenice i poslušajte kakav zvuk je nastao. Zrela lubenica trebalo bi da proizvodi pun, dubok i pomalo šupalj zvuk. Takođe, ovo je izvrsna prilika i da proverite površinu lubenice. Ako je površina tvrda i čvrsta, pronašli ste lubenicu koju tražite.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/FiniRecepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.