Da li znate kako nastaje PIVSKI STOMAK? Svi ga imamo, ali kako smo ga dobili? (VIDEO)
Foto: Profimedia

ZABLUDA

Da li znate kako nastaje PIVSKI STOMAK? Svi ga imamo, ali kako smo ga dobili? (VIDEO)

Počnite da donosite zdravije odluke

Objavljeno:

Mnogi ljudi muku muče sa takozvanim "pivskim stomakom", koji najviše asocira na Homera Simpsona, lika iz popularne serije, kome je ovaj deo tela na neki način zaštitni znak. Nepravilna ili prekomerna ishrana, konzumiranja velikih količina alkoholnih pića i nedostatatak fizičke aktivnosti neki su od glavnih faktora za stvaranje neželjenog sala, koje je godinama sve teže skinuti.

Da li znate kako nastaje pivski stomak?

Pre svega, pivski stomak ne nastaje od piva. Potvrđeno je da samo ispijanje piva ne uzrokuje ono što mi zovemo "pivski stomak".

Šta je pivski stomak?

To je mast koja se nakuplja u trbušnoj duplji, naziva se viscelarna mast, intraabdominalna mast, mi je zovemo uvećana mast u spoljašnjoj stomačnoj membrani. Pivo može biti uzrok, ali ono važnije je šta jedete dok pijete pivo.

Znamo da ta intraabdominalna mast ima mnogo negativnog dejstva na zdravlje. Višak masti oslobađa holesterol koji utiče na nivo insulina, pritiska unutrašnje organe, oslobađa holesterol u krvotok, što dovodi do zapušenja arterija, a onda i do srčanog udara. Važno je da sprečimo nastanak "pivskog stomaka".

Mi ga zovemo pivski stomak, ali zapravo takav način života (ispijanje alkohola, nezdrava ishrana, dovode do abdominalne masti. Ako uspete da se uštinete za stomak, izdvojite salo, to je mast ispod kože. Pivski stomak ili viscelarnu mast ne možete da uštinete, izdvojite, jer je duboko. To je toksični gepek koji okružuje unutrašnje organe.

Kako da ga se oslobodite?

Donosite bolje odluke dok pijete pivo, zdravije odluke. Na primer, pečena krilca umesto pohovanih, integralna pica sa povrćem umesto obične i drugo.

A post shared by Plan ishrane (@planishrane) on

A post shared by Plan ishrane (@planishrane) on

BONUS VIDEO: URME SU NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU: Pogledajte deset razloga i ZAŠTO!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.