Dobio je MILIONE na lutriji, a sad mu je dosadio život bogataša
Roju Gibneju je dosadilo bogatstvo, Foto: Profimedia

ŽELI PROMENU

Dobio je MILIONE na lutriji, a sad mu je dosadio život bogataša

Pre dobitka na lutriji Gibnej je decenije proveo u istom dvosobnom stanu, a bavio se preradom metala

Objavljeno:

Pre dvadeset godina metalurški radnik Roj Gibnej iz Grimsbija na lutriji je dobio 7.4 miliona funti. Odmah je prestao da radi, a deo novca uložio je u veliko imanje koje je tada kupio za 375 hiljada funti, a sada ga prodaje za 1.125 miliona funti.

U vilu sa šest spavaćih soba pokraj Grimsbija uložio je puno novca u renoviranje, dogradnju unutrašnjeg bazena, teretane, sobe za odmor posle teretane, saune i zimskog vrta. Vrt ima jezerce s ribama i drvenu kućicu, kao i teniski teren.

Pre dobitka na lutriji Gibnej je decenije proveo u istom dvosobnom stanu, a bavio se preradom metala. Otac troje dece je 14 godina nakon dobitka na lutriji počeo da se dosađuje pa je ponovno pokrenuo svoj biznis.

Vilu prodaje jer se s partnerkom Darlejn i najmlađim detetom odselio u Nairn u Škotskoj, a kada nije tamo onda je u vili na Kipru.

- Mislim da je jako važno vratiti društvu, zato podržavam sve moguće dobrotvorne organizacije i smatram da je doniranje predivna stvar - rekao je jedan od retkih dobitnika na lutriji koji se nije 'utopio' u bogatstvu.

Poznato je da mnogi koje zadesi basnoslovno bogatstvo propadnu od dosade, droge ili čak bankrota zbog suludih ulaganja i rastkalašnosto.

Zabieženi su slučajevi ubistava dobitnika, nestanaka, skloni su depresiji i psihičkim bolestima, ali se čini da je Roj Gibnej imun na većinu tih problema. Cinici kažu da je nekretnina Roja Gibneja dokaz da novac ne može kupiti ukus, dok mu drugi čestitaju što je uspeo da ostane s dve noge na zemlji.

BONUS VIDEO: ŠTA SVE LJUDIMA NEĆE PASTI NA PAMET? Kada vidite šta rade OVE blogerke neće vam biti dobro!

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.