Siroti veteran je poslednjih 20 dolara dao nepoznatoj ženi! Ono što ga je snašlo posle, promenilo  mu je život zauvek! (FOTO)
Foto: AP / Elizabeth Robertson

To se zove veliko srce

Siroti veteran je poslednjih 20 dolara dao nepoznatoj ženi! Ono što ga je snašlo posle, promenilo mu je život zauvek! (FOTO)

Dobrota je tako retka u ovom svetu, ali i dalje postoji. Zato je potrebno da svi znaju da ovakvi ljudi zaista hodaju Planetom

Objavljeno: 11:32h

Ovo je najjezivija strana svakog horoskopskog znaka! Koja je tvoja? (FOTO) (GIF)

Kada je Džoni, beskućnik iz Filadelfije, potrošio svojih poslednjih 20 dolara na nepoznatu ženu, nije to posmatrao kao dobru investiciju. Nakon što je na pustom drumu, u sred noći pomogao samoj ženi iz Nju Džersija, njegov život se zauvek promenio.

Kejt MekKler (27) je vozila kroz Filadelfiju, idući u posetu prijateljima, kada joj je na putu ‚‚Interstate 95" nestalo goriva.

- Video je da se polako zaustavljam i znao je da nešto nije u redu. Rekao mi je i da se vratim u auto i da zaključam vrata, jer mesto na kom sam stala nije ni malo bezbedno. Nekoliko minuta kasnije vratio se sa crvenom kantom punom goriva, svojih poslednjih 20 dolara je potrošio da bih ja mogla da stignem kući bezbedno. - napisala je Kejt MekKler.

foto: AP / Elizabeth Robertson

Ona nije mogla odmah da mu da 20 dolara za gorivo jer nije ima keš kod sebe.

- Stala bih svaki put kada bih prolazila pored tog mesta, narednih nekoliko nedelja. Želela sam da mu uzvratim za gorivo, poklonila sam mu jaknu, rukavice, tople čarape i kapu. A dala bih mu i nekoliko dolara svaki put kada bih ga videla. - napisala je Kejt.

Jednog dana mu je kupila nekoliko čokoladica, a on joj je zvratio rečima - Da li hoćeš jednu? Kejt je tada shvatila da za ovog dobrog čoveka mora da uradi nešto mnogo više, od davanja po kojeg dolara jakne i čarapa. Tako je sa svojim dečkom osnovala fond GoFundMe.com, a fond je ubrzo skupio više od željenog cilja od 10.000 dolara.

foto: gofundme.com

- On je jako zainteresovan da pronađe posao, verujem da mesto gde će moći da se okupa svako veče i da se dobro odmori noću, može pomoći da se njegov život vrati u normalu. - napisala je Kejt.

Kako ona kaže, Džoni je pre nego što su ga pogodila teška vremena krize bio tehničar municije u Marincima, a posle toga vatrogasac i bolničar.

foto: print screen facebook / Kate McClure

Stranica za prikupljanje sredstava je bila ugašena nakon što je fond dostigao sumu od 100.000 dolara, jer Džoni nije hteo da izgleda kao da iskorišćava situaciju, bio je više nego zadovoljan sakupljenom sumom, a i rešio je da veći deo novca donira onima kojima je potreban.

Na kraju je Kler opet pokrenula stranicu da bi mogli da prikupljaju sredstva za pomoć ljudima.

foto: gofundme.com

Prema Nju Jork postu, Džoni je želeo da počne sa poslom u skladištu kompanije ‚‚Amazon" u Robinsvilu u Nju Džersiju, iz HR odseka kompanije su rekli da je prošao testiranje i da žele da mu pomognu da osigura svoje mesto kod njih.

foto: gofundme.com

Inače, kada je započeta stranica GoFundMe.com i kada su svi čuli za Džonija, pojavila se i fotografija na kojoj je on sa svojim kolegama bolničarima, u opisu fotografije je pisalo da je on jedan od najboljih bolničara hitne pomoći koje je Južna Karolina imala.

foto: gofundme.com

Pogledajte Džonijevu reakciju:

(Espreso.co.rs / Izvor: BoredPanda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.