Baš ovakvo žensko lice je magnet za suprotni pol! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

nije sve u šminkanju

Baš ovakvo žensko lice je magnet za suprotni pol! (FOTO) (GIF)

Ljudski mozak je programiran da preferira stvari koje može najlakše i najbrže da preocesuira, a ovo nije ograničeno samo na lica, već i na sve ostalo

Objavljeno:

Boje koje nosiš otkrivaju o tebi više nego što ti to želiš! (FOTO) (GIF)

Većina žena voli da izgleda lepo, ali u stalnom sređivanju često umeju da prteteraju, pogotovo kada se šminkaju i kada ulepšavaju lice. Časopis ‚‚Royal Society Open Science" je istraživao kakvo žensko lice je najlepše muškarcima. Istraživači iz časopisa su došli do zanimljivostu da postoji jedna univerzalna karakteristika ženskog lica koja će prva privuče mušku pažnju.

Istraživanje je otkrilo da jednostavno žensko lice najviše privlači muškarce. U ovom istraživanju učestvovalo 169 muškaraca od 39 godina. Njima su bile pokazane fotografije ženskih lica koje su slučajno izabrane.

foto: Giphy

Ispitanici su ta lica morali da ocene ocenom od nula za najmanje privlačno lice, i 20 za najprivlačnije lice. Momci su najviše ocene davali licima koja naučnici opisuju kao jednostavna, što znači da imaju glatku kožu sa malo bora i glatkih crta.

Studija ovo objašnjava tako jer je ljudski mozak programiran da preferira stvari koje može najlakše i najbrže da preocesuira, ovo nije ograničeno samo na lica, već i na sve ostalo. Ovo može čak i da objasni ogromnu raširenost upotrebe emotikona koji imaju vrlo jednostavna lica zbog čega ih mozak lako percipira.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.