Čitav život su vas lagali! Svaki roditelj ipak ima svoje omiljeno dete! (GIF)
Foto: pixabay.com

tako ti je to!

Čitav život su vas lagali! Svaki roditelj ipak ima svoje omiljeno dete! (GIF)

Često vam se dešavalo da osetite da vaš brat ili sestra ima male protekcije u odnosu na vas

Objavljeno:

Večna potraga za pravom ljubavlju! 5 navika zbog kojih je nikako ne nalazite! (FOTO) (GIF)

Čitav život su vam govorili da vas vole podjednako, ali nisu bili baš najiskreniji prema vama. O da, bili ste u pravu, možda ipak više vole vašeg brata ili sestru.

Časopis ‚‚The Science of Us" je objavio istraživanje sprovedeno na 384 braće, sestara i njihovih roditelja. Tema istraživanja je bila da li roditelji imaju svog mezimca u porodici, ili svu svoju decu vole podjednako.

foto: giphy

Često vam se dešavalo da osetite da vaš brat ili sestra ima male protekcije u odnosu na vas. Ili osećate da ste vi porodični mezimac. Iako vam govore da je ljubav podjednaka, vama se ne čini da je uvek baš tako.

Roditelji se iz raznih razloga drugačije ponašaju prema svojoj deci, takozvani mezimci odnosno oni koji dobijaju više ljubavi mogu biti oni koji su u detinjstvu bili bolešljivi, prvorođeni ili najmlađi u porodici.

foto: pixabay.com

Takođe, to mogu biti i oni u kojima narcisoidni roditelji vide svoje osobine, oni za koje roditelji smatraju da su najosjetljiviji, ili oni sa kojima imaju najlakšu komunikaciju. Razlozi za odabir mezimca su razni, a da ih imaju roditelji su priznali u tajnosti, što potvrđuje ovo istraživanje.

foto: giphy

Istraživači su prvo razgovarali sa braćom i sestrama da bi saznali da li se osećaju manje ili više voljeno, a zatim su upitali njihove roditelje da li prave razlike među decom. Iako to inače nikad ne bi priznali, na pitanje postavljeno u tajnosti, čak je 70 procenata očeva i 74 procenta majki odgovorilo da jedno dete tretiraju bolje od drugog.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.