Šta položaj u kom spava vaš pas govori o njemu? (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

neodoljivi malci

Šta položaj u kom spava vaš pas govori o njemu? (FOTO) (GIF)

Položaj spavanja može da otkrije da li se pas oseća sigurno zbog toga što se nalazi u vašem domu i društvu

Objavljeno:

Pred vama je 6 ruževa! Samo jedan od njih otkriva pravu istinu o vama! (FOTO) (GIF)

Ako vaš ljubimac ima naviku da spava na boku, znači da se oseća prijatno u okolini koja ga okružuje. Taj položaj spavanja otkriva da se pas oseća sigurno zbog toga što se nalazi u vašem domu i društvu. Osim toga, ima mnogo poverenja u vas. Pas koji spava na boku je srećan pas, odan svom vlasniku.

Spavanje na strani, na stomaku ili na leđima ponekad je trenutni izbor psa, ali i fizički znak koji otkriva njegov karakter i navike.

Položaj lisice je najčešći položaj za spavanje među psima. Njihove šape su udobno ušuškane ispod tela, a rep ostaje uzduž, odnosno, dodiruje mu glavu. Ovako sklupčan, vaš pas prirodno zadržava telesnu temperaturu i štiti svoje udove, glavu, vrat i sve vitalne organe. Psi koji spavaju u ovom položaju su nežni, umiljati i prijateljski raspoloženi.

foto: giphy

Mnogi psi spavaju na stomaku, ali ‚‚super” psi su verovatno najslađi među njima. Sa sve četiri ispružene noge i glavom koja dodiruje tlo, psi u ovom položaju izgledaju kao da lete. Ovaj položaj olakšava psima brzu reakciju, odnosno brzo ustajanje i akciju.

Psi koji spavaju u ovom položaju imaju puno energije i jako su živahni. Iako ovaj položaj, spavanja na leđima, izgleda malo čudno, on ne predstavlja nikakav razlog za brigu. To samo znači da su psi vrlo sigurni u sebe i da se osećaju sigurno u sopstvenom okruženju.

foto: pixabay.com

Spavanje na leđima je jedan od položaja u kom su psi najranjiviji, a oni psi koji tako spavaju obično su jako opušteni u svom domu. Psi koji spavaju u ovom položaju ne mogu da budu opušteni, jer su im mišići previše napeti da bi im dopustili da uđu u REM fazu sna.

To, međutim, ne treba da vas brine. To ne znači da vaš pas nije opušten dok je budan, već, može da ima puno energije i bude avanturistički raspložen za akciju i zabavu u svakom trenutku. Ljubimci koji spavaju na stomaku su vrlo nežni, a ujedno i pomalo plašljivi..

foto: giphy

Mnogi psi koji spavaju u kući zauzimaju položaj kao da su se onesvestili. Psi koji leže na leđima na taj način snižavaju sebi temperaturu tela. Psi koji troše puno energije tokom dana, ili koji su jako zagrejani, neće spavati na leđima.

Osim toga, ako se vaš pas oseća sigurno i opušteno, spavaće na leđima i pritom će noge dići uvis. Psi koji spavaju u ovom položaju su sigurni u sebe i takođe se lako prilagođavaju novim i drugačijim situacijama.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs / Izvor: avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.