Zašto zimi izgledate mnogo starije nego leti? (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

zima, zima e pa šta je

Zašto zimi izgledate mnogo starije nego leti? (FOTO) (GIF)

Od podočnjaka više pate žene svetlije puti pa je tom području potrebno posvetiti veću pažnju prilikom šminkanja

Objavljeno:

Koje ste lice prvo videli na ovoj sllici? Ono otkriva kako vas drugi vide! (FOTO)

Verovatno ste već primetili da zimi izgledate mnogo starije nego što to stvarno jeste, a da li ste se ikada pitali zbog čega. Šta ti čini da se osećate i da izgledate tako.

Primetili ste i da vam je lakše da leti izgledate lepo, da vam koža izgleda blistavije i da su vam podočnjaci manji. Stručnjaci vamm otkrivaju zbog čega nastaju ove promene tokom zime.

foto: giphy

1. Imate podočnjake

Podočnjaci su zimi izraženiji nego leti, i ima ih 82 procenta žena, a leti samo 38 procenta, pokazalo je jedno istraživanje. Manjak vitamina D i K ima negativan efekt na pojavu podočnjaka i nadutih očiju. Zbog toga žene mogu da izgledaju starije i za 4 godine - ispričao je anti-aging stručnjak doktor Mark Binet.

Od podočnjaka više pate žene svetlije puti pa je tom području potrebno posvetiti veću pažnju prilikom šminkanja.

foto: pixabay.com

2. Kosa vam ne izgleda zdravo

Grejanje, hladnoća, niska vlažnost i statički elektricitet su faktori koji će za vreme hladnih dana vašu kosu učiniti poprilično neprivlačnom. Pokušajte da je hranite prirodnim maskama da bi ste joj povratile sjaj i živost.

foto: giphy

3. Tamne boje vam ne čine uslugu

Zimi većina žena nosi nešto tamnije nijanse, uglavnom jer takve boje i prevladavaju, ali i zbog toga što je to siguran izbor. Ali tamne boje poput crne i sive vas ujedno čine i vizuelno starijima, pogotovo u sivom i tmurnom jesenjem i zimskom okruženju. Da biste uneli živost u svoj outfit posegnite za vedrijom bojom šala, statement ogrlicom ili šarenom kapom.

foto: pixabay.com

4. Koža vam je isušena

Grejanje malo po malo isušuje vašu kožu. Kako biste je osvežili, dodajte vašim losionima kap ekstra devičanskog maslinovog ulja.

foto: giphy

5. Manje vežbate

Teško je vežbati kad neprestano pada kiša, rano pada mrak i kad je hladno. Ali preskakanje vežbanja utiče na vaše kompletno zdravlje i izgled. Osećaćete se lošije, nećete imati snage ni elana, a i lakše ćete se ugojiti.

Pronađite prijatelja ili prijateljicu s kojima ćete vežbati ili skinite neku dobru aplikaciju koja će vas motivisati.

foto: pixabay.com

6. Uopšteno se osećate staro

Kad je hladno i nema sunca, ne dobijate dovoljno vitamina D pa ni serotonina, hormona sreće. To utiče na sve ljude. Biće zabavno par puta sakriti se pod ćebe i izležavati se čitav dan, ali ako to postane svakodnevica, biće vam dosadno i izgubićete volju za životom.

Opskrbite se voćem i povrćem i nađite sebi aktivnosti koje možete raditi u zatvorenom - ići u bioskop, na predstavu, festival, kurs kuvanja... izbor je na vama...

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: rd.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.