Meka je i pufnasta kao jastuk! Torta sa malinama je neodoljivog ukusa! (RECEPT) (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja

najlepši ukusi sveta

Meka je i pufnasta kao jastuk! Torta sa malinama je neodoljivog ukusa! (RECEPT) (VIDEO)

Savršeno ide uz kafu, osvežava, lagana je i sočna... nema onog ko ne voli ovaj savršeni desert

Objavljeno:

Sigurno ih nikad niste probali, a savršene su! Baklave sa ratlukom i kikirikijem (RECEPT) (VIDEO)

Tradicionalna i jednostavna poslastica će vas osvojiti jednostavnim ukusom, jastuk torta je spoj laganog biskvita i žutog, sočnog krema uz dodatak malina, koje daju dodatnu notu svežine. Sastojci:

11 jaja 1 l mleka 400-500 g malina 2 vanilin šećera 8 kašika brašna 200 g brašna za krem 14 kašika šećera 200 g putera može i margarin

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti jaja sa 10 kašika šećera pa dodati 8 kašika brašna i razliti u veći četvrtast pleh. Peći na 200 stepeni C 15-20minuta. Mleko kuvati sa 4 kašike šećera i vanilin šečerom. U posudu staviti 200 g brašna i 3 žumanca dodati malo mleka i napraviti smesu bez grudvica. Kad mleko provri sipati u mlazu smesu u mleko i mešati žicom. Kuvati oko minut - dva, skloniti i dobro ohladiti. Povremeno mešati da se ne zgrudva. Umutiti maslac sa ti 2-3 kašike prah šećera, pa kad se krem ohladi sjediniti sa umućenim maslacem. Biskvit iseći na trake širine oko 2 centimetra, a dužine kolika je tacna za tortu. Poređati prvi red traka po dužini tacne, pa sipati malo krema, a odozgo maline rasporediti pa opet krem, zatim poređati trake biskvita, ali sad popreko, pa preko njih sipati krem, zatim maline i odozgo kad se krema malo ohladi i stegne ukrasiti šlagom. Dobro je ohladiti najbolje preko noći u frižideru da upije fil i da se lepo stegne.

Za detaljnija uputstva pogledajte video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.