Očevi devojčica su emotivniji i pažljiviji nego očevi dečaka! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

prinčevi i princeze

Očevi devojčica su emotivniji i pažljiviji nego očevi dečaka! (FOTO) (GIF)

Očevi će sa sinovima manje razgovarati i obraćati pažnju na njihove emotivne potrebe i manje će pokazivati emocije

Objavljeno:

21 razlog zašto žena stalno treba da nosi štikle! (FOTO) (GIF)

Izraz ‚‚tatina ćerka” ističe posebnu vezu koju imaju očevi i kćeri. Ako mislite da se očevi isto ponašaju prema sinovima i kćerima, varate se. Dokazano se emotivni odgoj jako razlikuje...

Novo američko istraživanje pokazuje da se očevi zaista drugačije ponašaju prema kćerima i da takvo ponašanje ima veliki uticaj na decu. Proučavali su kako je tatin mozak reagovao prema deci i da li se svesno ponašaju drugačije.

foto: giphy

U istraživanju su učestvovala 52 muškarca s decom jasličke dobi. Tate su bili pažljiviji prema kćerima, više su im pevali i koristili analitički govor. S dečacima su se igrali grublje.

foto: pixabay.com

U drugom eksperimentu snimali su mozak očeva dok su gledali fotografije dece sa srećnim, neutralnim i tužnim izrazom lica. Očevi kćeri više su reagovali na svoju decu sa srećnim izrazom lica u delovima mozga koji kontrolišu za emocije. Ali očevi sinova jače su reagovali na neutralni izraz lica.

foto: giphy

- Ako dete plače i traži tatu, oni koji imaju devojčicu će pre reagovati - rekla je vođa istraživanja dr. Dženifer Maskaro.

foto: pixabay.com

Očevi će sa sinovima manje razgovarati i obraćati pažnju na njihove emotivne potrebe i manje će pokazivati emocije, što može uticati na emocionalni razvoj dečaka.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.