10 najvećih životnih mudrosti monaha Šaolina! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

odnos sa svetom

10 najvećih životnih mudrosti monaha Šaolina! (FOTO) (GIF)

Prva misao koja vam padne na pamet kad čujete Šaolin je vešto baratanje Kung Fuom njegovih sveštenika? Ali to je nešto mnogo više od toga
Objavljeno:

FILOZOFIJA MRAVA! 4 najveće životne lekcije! (FOTO) (GIF)

Ako tražite proveren recept za zdravlje, mir i dugovečnost, potražite ga od iskusnih, onih koji stotinama, tačnije, blizu dve hiljade godina pronalaze načine da žive u skladu sa sobom i s prirodom. Iako ih zapadni svet povezuje samo s Kung Fu, Tai Chi ili Qi Gong borilačkim veštinama, sveštenici Šaolina o životu znaju mnogo više.

Šaolinski samostan ili Šaolinski hram, je osnovan je 5. veku i odavno je stekao slavu zbog svoje povezanosti s kineskim borilaškim veštinama a posebno s Kung Fuom. Zbog toga se smatra najpoznatijim ‚‚Mahayana" budističkim samostanom u zapadnom svetu.

foto: pixabay.com

Zna se da sveštenici Šaolina jako dugo i zdravo žive, da su vitalni i smireni, a njihovo učenje je spoj učenja i verovanja budizma i taoizma. Preciznije rečeno, oni veruju u jedan put svakog od nas, veruju da svako u sebi nosi svoju istinu do koje sam mora doći i to određenim tehikama (borilačkim veštinama, meditacijom).

Šaolin veštine ne mogu stvarnost učiniti lepšom jer stvarnost zavisi samo od toga kako svako vidi sebe i svoj odnos sa svetom.

foto: pixabay.com

10 mudrosti sveštenika Šaolina:

1. Ne razmišljajte previše

Nemojte puno razmišljati, brinuti, analizirati, vrteti u glavi hiljade misli (često negativnih). Takvo razmišljanje troši puno energije. Od toga starite puno, puno pre vremena.

foto: pixabay.com

2. Malo pričajte, a puno radite

Većina ljudi se može svrstati u dve grupe - u one koji više rade i one koji više pričaju. Bolje je puno raditi, a manje pričati. To donosi duševni mir.

foto: pixabay.com
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.