BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA SREMAČKU ŠTRUDLU SA MAKOM: Tajna mekanog testa je U OVOME, morate da znate
Štrudla sa makom, Foto: Bakina kuhinja

recept

BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA SREMAČKU ŠTRUDLU SA MAKOM: Tajna mekanog testa je U OVOME, morate da znate

U vanglu sipati mleko, jaja, koricu limuna, rastopljen maslac i brašno pa odozgo so

Objavljeno: 16:54h

Moja sremačka štrudla sa makom, mekana kao pena.

Potrebno je:

Za testo:

200 ml mleka

Štrudla sa makom
foto: Bakina kuhinja

2 jaja+ 1 žumance

korica limuna

70 gr maslaca

20 gr kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

550 gr brašna

Štrudla sa makom
foto: Bakina kuhinja

Za fil:

200 gr ml. maka

150 ml mleka

šećer po želji

1 kašika plazme po želji

Priprema:

Kvasam izmrvite u malo vode dodati šečer kašičicu i izmešati . Ostaviti da zapeni. U vanglu sipati mleko, jaja, koricu limuna, rastopljen maslac i brašno pa odozgo so.

Zamesiti glato testo pokriti 30 minuta da naraste. Istresti na sto podeliti na 2 dela pa oblikovati lopte pa i njih odmoriti5 minuta. U mleven kam dodati po želji šećer može i malo plazme i sipati mleko i dobro zagrejati na ringli da se sjedini.

Razviti sto tanje prepazati sa plovinom maka i uviti u rolnicu, Staviti u pleh obložen papirom. Tako i drugu. Pokriti da naraste 15 minuta i uključiti rernu na 200 pa smanjiti na 180 stepeni.

Štrudlu premazati žumancetom sa kašikom mleka i peći 50 minuta. Potpuno ohladiti pa seći Ja je jako volim sutradan seče se ko kačkavalj prelepa.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.