ZAŠTO SE DODAJE PAVLAKA U MLEVENO MESO? Otkrivena dugo čuvana tajna, SRBI PALI U NEVERICU
Mleveno meso, Foto: PRINTSCREEN/YT/ DOZUS COOK

OBRATITE PAŽNJU

ZAŠTO SE DODAJE PAVLAKA U MLEVENO MESO? Otkrivena dugo čuvana tajna, SRBI PALI U NEVERICU

Na kilogram mesa potrebno je samo 2 kašike pavlake

Objavljeno:

Mleveno meso se često koristiti u pripremi jela. Lako je za kombinovanje, jer se dobro slaže sa skoro svima namirnicama. Od njega možete da pravite uštipke, ćevape, pite, punjene paprike, ćufte...

Ipak, ako želite da poboljšate ukus određenom jelu sa mlevenim mesom, onda u njega treba da dodate i pavlaku.

Ovo se ne odnosi na praljvnje nadeva za paprike ili pite, ali kada meso pržite (kao što to radite za ćufte, faširane, ćevape) u smesu od mlevenog mesa obavezno dodajte i kiselu pavlaku.

Kiselo mleko, Pavlaka
foto: Profimedia

Na kilogram mesa potrebno je samo 2 kašike pavlake. Ostale sastojke dodajte po želji, a začini su obavezni. Pavlaka će mleveno meso učiniti mekšim, a samim tim i svako jelo će biti sočnije.

Pre dodavanja u mleveno meso, pavlaka se može pomešati sa prezlom ako želite.

00:14

I Saška Veselinov ne jede meso

(Espreso/novosti magazin/Stvar ukusa/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.