NESVAKIDAŠNJI TURSKI SPRECIJALITET PREDIVNE SEDE BAKAN: Kebab za koji niste znali da postoji za čas na vašoj trpezi
Recept za bugu kebab turske glumice Sede Bakan, Foto: AP Photo Emrah Gurel, printscreen/instagram/sedabakanerel, printscreen/youtube/yemektv

ukus fantazija

NESVAKIDAŠNJI TURSKI SPRECIJALITET PREDIVNE SEDE BAKAN: Kebab za koji niste znali da postoji za čas na vašoj trpezi

Recept za jedan od najukusnijih turskih specijaliteta na način velike glumačke zvezde

Objavljeno: 14:21h

Ukoliko ste ljubitelj turskih serija sigurno znate ko je prelepa glumica Seda Bakan. Kod nas je popularna najviše zbog uloge u "Nauči me da volim", a pored svoje primarne profesije obožava i da kuva. A uverićete se da joj to i te kako dobro ide od ruke.

Seda uvek izgleda tip-top i nikad nije imala problema sa kilogramima, s obzirom da se veoma kvalitetno hrani.

- U mom kvartu postoji kasapnica ispred koje je mala pijaca sa organski uzgajanim povrćem. Tako istovremeno kupim i meso i zeleniš - rekla je ona za medije pre nekog vremena.

Seda najčešće sprema kebab i objašnjava da to ne podrazumeva samo onaj pečen na roštilju. Naprotiv, pod pojmom kebab postoje mnoga jela koja se pripremaju s raznim povrćem, sirom.

U njih spada i bugu kebab.

Fini turski bugu kebab - recept glumice Sede Bakan
Fini turski bugu kebab - recept glumice Sede Bakanfoto: Printscree/Youtube/Yemek Tv

Sastojci (za 3 osobe):

350 g dana seckane teletine ili nekog drugog mesa

1 kašičica paradajz pirea

1 krompir srednje veličine

1 glavica luka

2 paradajza

1 veća sveža paprika

1 kuvana šargarepa isečena na kockice (po želji)

1 šolja kuvanog graška (po želji)

3 čena belog luka

2 kašike maslaca

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica bibera

1 kašičica soli

1 kašičica mlevene paprike

Za posipanje:

100 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Luk i oljušten krompir iseći na kockice, papriku očišćenu od semena na šire trake. Beli luk i paradajz narendati.

U šerpi zagrejati maslac i maslinovo ulje, dodati iseckano meso pa ga proržiti da porumeni. Nakon toga meso izvaditi i na istoj masnoći propržiti luk, beli luk i papriku. Vratiti meso pa dodati kockice krompira. Sve dobro izmešati i malo prodinstati, na kraju dodati paradajz pire i rendani paradajz pa lepo izdinstati. Po potrebi može se dodati malo vode (trećina čaše).

Kad meso omekša, dodati začine, skinuti sa šporeta i ostaviti 5-10 minuta na sobnoj temperaturi da se malo odmori.

Nakon toga meso posuti rendanim kačkavaljem (ili nekim drugim tvrdim sirom) i desetak minuta zapeći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ko voli, meso prvo može preliti bešamel sosom, onda posuti sirom i zapeći. Servira se vrlo toplo.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Lepa i srećna/Milena Ranisavljević/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.