UMRLI NAJSTARIJI SIJAMSKI BLIZANCI NA SVETU: Delili 30 odsto mozga, doktori im rekli da NEĆE PREŽIVETI 30.
Preminuli sijamski blizanci, Foto: Printscreen/Youtube/True lives

tuga

UMRLI NAJSTARIJI SIJAMSKI BLIZANCI NA SVETU: Delili 30 odsto mozga, doktori im rekli da NEĆE PREŽIVETI 30.

Postali su najstariji ženski spojeni blizanci ikada 2015. godine, prestigavši Mašu i Dašu Krivošljapovu koje su umrle u 53. godini

Objavljeno: 10:19h

Blizanci, koji su imali delimično spojene lobanje i delili 30 odsto svojih mozgova, opovrgnuli su lekare koji su rekli da neće preživeti 30. godinu.

Lori je bila pokretljiva, ali Džordž, koji je imao spina bifidu, bio je vezan za invalidska kolica koja je njegova sestra gurala.

Imao je uspešnu karijeru kao country pevač, ali je Lori pratila svoje interese kao osvajačica trofeja u kuglanju.

Takođe je radila u vešeraju bolnice tokom devedesetih godina, prilagođavajući svoj raspored oko Džordžovih nastupa koji su ih vodili širom sveta, uključujući Nemačku i Japan, prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Blizanci su postali prva sijamci istog pola koji su se identifikovali kao različiti polovi nakon što je Džordž, čije je originalno ime bilo Dori, obelodanio da je transeksualac 2007. godine.

U tom trenutku promenio je ime iz Rebe - nadimka koji je preuzeo da bi poštovao svog idola Rebu Mekintajer jer nije voleo njihova rimejk imena - u Džordž.

Blizanci su živeli nezavisno u dvosobnom stanu u Pensilvaniji gde su se izmenjivali u praktikovanju svojih različitih hobija.

Smrt jednog od njih ne bi nužno značila smrt drugog, rekla je Lori u prošlosti: "Ne, ne bi. To je još jedna zabluda."

Džordž, tada Reba, objasnio je u dokumentarcu iz 1997. godine: "Ako se na vreme primeti, oboje bismo mogli biti hitno prevezeni u bolnicu i zatim u hitnim slučajevima brzo razdvojeni kako bi se spasla druga osoba."

Dalje elaborirajući da li su ikada želeli da budu razdvojeni, rekao je da nisu: "Bismo li bili razdvojeni? Uopšte ne. Moja teorija je: zašto popravljati ono što nije pokvareno?"

"Ljudi koji su spojeni mogu imati veoma privatni život", dodala je Lori. "Delićemo jednog dana sopstvenu porodicu - muža i decu."

Novinar je tada upitao Džordža da li bi delio intimnost sa budućim suprugom, na šta je on odgovorio: "Bio bi mi kao zet, to je to. Oni mogu raditi šta god žele i ponašaću se kao da nisam tu. To bih blokirao."

Blizanci su opovrgnuli sve predikcije medicinskih stručnjaka koji su rekli da neće preživeti 30 godina.

Postali su najstariji ženski spojeni blizanci ikada 2015. godine, prestigavši Mašu i Dašu Krivošljapovu koje su umrle u 53. godini.

Lori i Džordž nadživeli su njihov otac, šestoro braće i sestara, nekoliko nećaka i sestričina.

Ovo dolazi nakon što su spojeni blizanci Karmen i Lupita Andrade, starosti 23 godine, iz Konetikata, detaljno opisali šta se događa ako jedno od njih umre.

Sestre, koje su se preselile u SAD iz Meksika kad su imale dve godine, dele sve organe i udove ispod struka.

Kada su rođene, lekari su rekli njihovim roditeljima da će verovatno živeti samo nekoliko dana - ali su opovrgnule sve pretpostavke.

Karmen je nedavno raspravljala o nekim suočavajućim i neugodnim porukama koje redovno dobijaju - uključujući šta će se dogoditi ako jedna od njih umre.

"Delimo krvotok, pa će na kraju doći do sepse i očigledno u roku od nekoliko sati ili dana druga će umreti", objasnila je. "Ali mi nismo mrtvi, zašto nas uvek pitaju to?"

02:25

OČAJNI OTAC OVAKO POKUŠAO DA SPASE SVOJA 4 DETETA, ALI NIJE USPEO: Beba, blizanci i dečak ugušili se u snu, užas kakav se ne pamti

(Espreso/b92/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.