DOKTORKA OTKRILA GREŠKU KOJA MOŽE DA UGROZI ZDRAVLJE: Evo na koliko stepeni morate prati DONJI VEŠ da bi BIO ČIST
Donji veš, Foto: Profimedia

PAŽNJA

DOKTORKA OTKRILA GREŠKU KOJA MOŽE DA UGROZI ZDRAVLJE: Evo na koliko stepeni morate prati DONJI VEŠ da bi BIO ČIST

Obratite pažnju na sledeće korake

Objavljeno:

Doktorka Lisa Akerli, poznata u oblasti za higijenu i javno zdravlje, ima nekoliko vrednih saveta za one koji možda nisu u mogućnosti da peru svoje donje rublje na višim temperaturama. Ona predlaže upotrebu antibakterijskih sredstava za pranje veša koja efikasno mogu eliminisati do 99 odsto bakterija.

Prema doktorki Akerli, mnogi ljudi nesvesno nose prljavo donje rublje, verujući da je čisto nakon redovnog ciklusa pranja u veš-mašini. Česta je zabluda da pranje donjeg veša na nižim temperaturama može biti dovoljno da se uklone sve bakterije, kako ističe doktorka Akerli.

Veš mašina, Veš, Odeća, Pranje veša, Pranje odeće
foto: Profimedia

Zamke pranja na niskim temperaturama

Uverenje da pranje donjeg veša na temperaturama nižim od 60 stepeni Celzijusa efikasno može ubiti bakterije je demantovano od strane doktorke Akerli.

Ona ističe važnost da se donje rublje ne meša sa drugim vešom, pogotovo sa kuhinjskim peškirima i krpama, prilikom pranja na nižim temperaturama. Potencijalni prenos bakterija sa nečistog veša na najintimnije delove tela je značajna briga koju je istakla doktorka.

- Svako pranje gaća na temperaturi nižoj od 60 stupnjeva neće ubiti bakterije. Nikako ne perite donje rublje sa kuhinjskim krpama i ručnicima na nižoj temperaturi, jer takve krpa ne želite blizu svoje kuhinje - pojasnila je, piše Miror.Efikasne tehnike uklanjanja fleka

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.