"MOZAIK" METODA ZA FARBANJE JAJA ĆE UČINITI VAŠ USKRS BAJKOVITIM: Svaka PRAVA DOMAĆICA treba da zna ovu tehniku
Bajkovita mozaik metoda za farbanje jaja, Foto: Print screen / Instagram / sos_kuhinja_kitchen

video

"MOZAIK" METODA ZA FARBANJE JAJA ĆE UČINITI VAŠ USKRS BAJKOVITIM: Svaka PRAVA DOMAĆICA treba da zna ovu tehniku

Praznična trpeza na kojoj će vam svi zavideti

Objavljeno:

U susret Uskrsu, uveliko počinju pripreme i jedna od svima omiljenih aktivnosti je farbanje jaja. Tome će se posebno obradovati najmlađi, jer mamama ne nedostaje ideja i svake godine se trude da budu što kreativnije i drugačije uz asistenciju mlađih "pomoćnika". Uprkos tradiciji i poznatim metodama koje mnogi koriste kako bi najlakše ali i najautentičnije ofarbali jaja za Vaskrs, svakodnevno se pojavljuju novi načini kako da ukrasite jaja i da ulepšaju vašu trpezu zbog čega će gosti biti oduševljeni.

Farbanju jaja se posebno raduju najmlađi

Za "mozaik" jaja, kako ih mnogi nazivaju zbog svog neobičnog izgleda, potrebno vam je malo povrća poput crvenog kupusa i ljuski belog i crnog luka, a od dodataka sve što vam treba su voda, so i sirće i jedne najlon čarape.

Spremanje smese počinje zagrevanjem vode u šerpi u koju ćete, kada proključa, dodati prethodno iseckano 800 gr kupusa koji treba kuvati oko 20 minuta na srednjoj vatri. Uzeti sirova jaja, pokvasiti ih vodom, a onda uvaljati u prethodno pripremljene isitnjene ljuske crnog i belog luka i onda svezati jaja u najlon čarapu te tako svezana staviti da se kuvaju oko 10 minuta na srednjoj vatri dodajući kašiku soli i tri kašike sirćeta. Kada jaja malo odstoje u vodi, polako im odstraniti ljuske i očistiti ih na kraju tuferima.

Domaćice koje su radile istu metodu farbanja jaja napominju da i aluminijumska folija može pomoći umesto čarapa i takođe daje sjajne rezultate. Iako je nekoga dovelo u zabunu odakle zelena boja na jajima, domaćice koje su isprobale ovu metodu ističu da je to od kupusa i da se te boje poprimaju u raznim nijansama tom kuvanja jaja u smesi.

Najmlađi će sigurno biti oduševljeni ovom metodom pa zašto ne isprobati? Što više šarenila i različitosti na trpezi to je svakako lepše za oko.

BONUS VIDEO:

02:28

EVO KAKO MIRKA VASILJEVIĆ PROVODI VELIKI PETAK I USKRS: Imam veliku porodicu, a doručak i ručak NIKAD NISU NA ISTOM MESTU

(Espreso / Srećna republika / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.