DOKTOR OTKRIO NAJČEŠĆE KARAKTERISTIKE KOJE ODAJU PSIHOPATU: Ako se OVAKO ponaša, odmah bežite - mogu biti OPASNI
Psihopata, Foto: Benoit Daoust / Alamy / Alamy / Profimedia

mnogi to kriju

DOKTOR OTKRIO NAJČEŠĆE KARAKTERISTIKE KOJE ODAJU PSIHOPATU: Ako se OVAKO ponaša, odmah bežite - mogu biti OPASNI

Vešti su u manipulisanju, s toga je teško otkriti na svoju ruku o čemu se zapravo radi

Objavljeno:

Doktor Robert Hare, poznati američki psiholog i jedan od svetskih stručnjaka za psihopatiju, sastavio je listu karakteristika tipičnih za psihopate, poznatu kao Hare Psichopathy Checklist.

Grandiozno ponašanje je jedna od tih karakteristika. Psihopate često imaju veoma visoko mišljenje o sebi i veruju da su pametniji i moćniji od drugih ljudi. Često se hvale svojom inteligencijom i dostignućima u finansijama i biznisu.

Šarmantnost je još jedna ključna karakteristika psihopate. Oni poseduju sposobnost da šarmiraju ljude kako bi postigli svoje ciljeve. Psihopate su veoma vešte u manipulisanju žrtvama na suptilan i nadmoćan način. Identifikujući slabosti, često ih predstavljaju kao prednosti, koristeći seksualnu privlačnost ili obećavajući da će učiniti nešto za vas kako biste stekli vaše poverenje.

Patološko laganje i stimulacija

Stalna potreba za stimulacijom je još jedna karakteristika. Psihopate ne mogu da podnesu dosadu i traže ili stvaraju različite izvore stimulacije da bi je izbegli. Kada im je dosadno, često izazivaju sukobe bez ikakvog razloga.

Patološko laganje je takođe uobičajena karakteristika psihopatije. Psihopate imaju dugu istoriju laganja, kako o manjim detaljima tako i o važnim stvarima. Često izmišljaju razrađene priče da opravdaju svoje laži, izostavljajući činjenice i delove informacija kako bi oblikovali mišljenje drugih ljudi.

Nedostatak krivice ili kajanja je još jedna ključna karakteristika psihopate. Za razliku od većine ljudi, psihopate bukvalno nemaju sposobnost da osete krivicu ili kajanje za svoje postupke. Uprkos tome, često se pretvaraju da se osećaju loše zbog štete koju su naneli.

Bonus video:

00:00

NE NASEDAJTE! PRVI SIMPTOM BOLESTI ZAVISNOSTI JE MANIPULACIJA! Raketić otkrila šta je odgovorno pijenje i ZABLUDE

(Espreso/krstarica/A.J./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.