STARINSKI RECEPT ZA SVINJSKI VRAT KOJI MORATE PROBATI: Meso je toliko MEKANO da vam ne treba nož, SOKOVI SAMO PRŠTE
Sočni sokovi, Foto: Printscreen/ Youtube/ Kuvajte sa Stašom

video

STARINSKI RECEPT ZA SVINJSKI VRAT KOJI MORATE PROBATI: Meso je toliko MEKANO da vam ne treba nož, SOKOVI SAMO PRŠTE

Uz ovaj recept će vam meso biti meko kao dusa, a krompir zlatan kao dukat

Objavljeno:

Pripremite svinjski vrat po tradicionalnom receptu starih domaćica, sve pršti od sokova koji cure niz ovaj komad mesa. Kao prilog ispecite krompir i poslužive svojim ukućanima.

Sastojci:

  • 3.5 kg svinjskog vrata
  • so
  • vegeta
  • Mast
  • voda
  • 1.5 kg krompira

Priprema:

Posoliti i zaciniti meso sa svih strana. Duboki pekac premazati uljem ili staviti mast na dno. Staviti meso I sipati 100ml vode.

Pečeni krompir pravo iz rerne
Pečeni krompir pravo iz rernefoto: Printscreen/ Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Poklopiti I peći 1h na 220°C. Posle 1h okrenuti meso, proveriti koliko ima vode i dodati još oko 100ml, poklopiti I nastaviti peći 1h na 180°C. Posle 2h sata okrenuti meso po potrebi dodati još malo vode i peći još 1h na 170°C.

Posle 3h skinuti poklopac I zapeci meso još oko 20 min na 200-220°C da dobije lepu boju. Izvaditi I pokriti folijom. Krompir iseci na manje komade, zaciniti I staviti u masnoću. Peći 15 min na 220°C , izvaditi I promesati. Vratiti u rernu i peći dok ne porumeni.

Prijatno, uživajte!

BONUS VIDEO:

00:32

KULINARSKI TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠENO PEČENO MESO! Otkrio kad je pravo vreme da okrenete šniclu!

(Espreso/ I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.