NAJKREMASTIJI ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE NE PEČE ĆE VAS BACITI U TRANS: Savršena poslastica za dane posta - RECEPT
Čokoladni posni kolač, Foto: Printscreen/youtube/Cookrate - Cakes

odlepićete od divnoće

NAJKREMASTIJI ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE NE PEČE ĆE VAS BACITI U TRANS: Savršena poslastica za dane posta - RECEPT

Ako volite da jedete kolače, čokoladni sigurno spada u vaše omiljene

Objavljeno:

Oni se uglavnom jednostavno pripremaju, a sada vam donosimo savšren recept za čokoladni kolač bez pečenja. Sigurni smo da će vam se dopasti, a ako se pridržavate Uskršnjeg posta, ovaj kolač možete da napravite i u posnoj verziji, samo čokoladnu i mleko zamenite biljnim.

Sastojci:

1 l mleka (može biljno)

12 g biljnog želatina

200 g čokolade (može posna)

Za glazuru:

200 g čokolade (može posna)

30 ml ulja

100 g kikirikija

Napravite fil

U šerpu sipajte mleko, a kada se ono zagreje dodajte želatin i seckanu čokoladu. Kuvajte dok se čokoalda ne otopi i dok se sastojci lepo ne sjedine.

Ohladite kolač

Sipajte fil u vatrostalnu posudu, pa pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 2 sata.

Napravite glazuru

U šerpi istopite ulje i čokoladu, pa dodajte seckani kikirki i lepo promešajte.

Prelijte preko kolača

Kolač izvadite iz vatrostalne posude i stavite ga na rešetku. Ispod rešetke stavite tacnu i prelijte čokoladnom glazurom. Ohladite još 10 minuta, pa secite.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.