3 NAPITKA KOJA STVARAJU BORE I UBRZAVAJU STARENJE: Ako ovo UNOSITE u svoj organizam ni jedna vam KREMA NEĆE POMOĆI
Sve o starenju, Foto: Profimedia / Anatolijs Jascuks / Panthermedia /

oprez

3 NAPITKA KOJA STVARAJU BORE I UBRZAVAJU STARENJE: Ako ovo UNOSITE u svoj organizam ni jedna vam KREMA NEĆE POMOĆI

Na zdravlje i izgled kože ne utiču samo proizvodi koje na nju nanosimo, već i ono što jedemo i pijemo.

Objavljeno:

Robert Lav ima profil na TikToku koji prati više od dva miliona ljudi, a u opisu profila piše da on pomaže ljudima da poboljšaju pamćenje i spreče pojavu Alchajmerove bolesti.

On je u jednom videu otkrio tri napitka koja negativno utiču na zdravlje kože, dehidriraju je i stvaraju bore, pa preporučuje da ih izbegavamo.

1. Alkohol

- Alkohol ubrzava starenje kože. Prvenstveno to čini dehidracijom. Takođe, ubrzava starenje mozga i štetan je za creva, ali i za jetru, rekao je Lav.

2. Gazirana pića

Gazirani sokovi su prepuni šećera
Gazirani sokovi su prepuni šećerafoto: Profimedia

Gazirana pića prepuna su šećera koji povećava nivo glukoze u krvi. Lav upozorava da bi to moglo povećati upale, što je jedan od primarnih uzroka starenja organizma i kože.

3. Kafa

Mada kaž da je kafa korisna za zdravlje ako se ne preteruje sa količinom, kofein je diuretik. Lav objašnjava: - To znači da vas dehidrira. Dakle, kofein može dehidrirati telo i kožu, zbog čega se stvaraju bore i koža izgleda starije.

Ipak, otkrio je trik koji može pomoći da uživamo u kafi bez štetnih posledica za kožu. - Ako volite kafu, pijte puno vode jer to može osigurati da kofein bude zdrav za vas, a koža će vam sjajno izgledati, zaključio je.

BONUS VIDEO:

03:54

PORTAL KURIR ZDRAVLJE PRUŽA MNOŠTVO DRAGOCENIH INFORMACIJA! Urednica: Svaki dan najnovije vesti uz konsultacije sa stručnjacima

(Espreso/ Naj žena Vesna Vukadinović/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.