DOKTOR DEJAN ČUBRILO OTKRIO VOĆE KOJE ČISTI CREVA I ŽUČ KAO BULDOŽER: Ujutru će vas ISPRAZNITI ZA TILI ČAS
Dr Čubrilo, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/RTS

pažnja

DOKTOR DEJAN ČUBRILO OTKRIO VOĆE KOJE ČISTI CREVA I ŽUČ KAO BULDOŽER: Ujutru će vas ISPRAZNITI ZA TILI ČAS

Otkrio je šta za njega znači uspešna detoksikacija, koja se inače smatra prirodnim procesom neutralizacije i eliminisanja otrova iz ljudskog tela

Objavljeno:

Danas ćete često čuti da neko kaže "ja sa na detoksu". Da li je to moda ili pak potreba, o tome je detaljnije govorio doktor Dejan Čubrilo specijalista medicine sporta i profesor fiziologije na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.

Kako kaže, za njega je detoksikacija moda.

- Detoksikacija danas jeste moda. Ja sam protiv te mode u smislu "Na detoksu sam tri dana" ili "Na postu sam tri dana". Protiv toga sam "ja sam uzimao 10 dana taj i taj sok". Detoks mora biti sistem. Kada smo se intosicirali, to znači da smo poremetili ravnotežu, a kako se ona remeti to je jako bitna stvar - rekao je on u emisiji "RTS Ordinacija".

Otkrio je šta za njega znači uspešna detoksikacija, koja se inače smatra prirodnim procesom neutralizacije i eliminisanja otrova iz ljudskog tela.

Smokva, Smokve
foto: Profimedia

- Uspešna detoksikacija znači da creva podignemo iz minus faze da počnu da rade. To znači barem jedna stolica dnevno, ali samo stolica mera. Metabolizam je ona fabrika gde se vama od onoga što stigne u telo napravi energija - to je brz metabolizam, a ne onaj kada stalno letite u wc. Ako imate više stolica dnevno to nije brz metabolizam nego je znak da vaše telo ne vari hranu kako treba. Jedna urma, ne pet, jedna urma, jedna smokva - to je bukvalno buldožer i bager koji čisti creva. Potopite urmu ili smokvu u vodu i pojedite je i pojedite to pred spavanje. Jedna smokva sat vremena pred spavanje tako će vas smiriti, a onda će vam očistiti creva i žuč i dobićete energiju gde će se vaše ćelije nahraniti - ispričao je doktor.

05:41

KAD SAM POSTAO DOKTOR, TO JE BILA KNJIŠKA BOLEST Urolog Milošević: Ako se ne leči na vreme, dolazi se do FATALNOG STADIJUMA

(Espreso/Republika/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.